Армія посилює атаки в районах Бахмута та Куп'янська
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія посилює атаки в районах Бахмута та Куп'янська

Артилерія ЗСУ
Джерело:  Еспресо

Злочинна армія РФ перекидає резерви в райони Бахмута та Лимана на Донеччині, а також Куп'янська на Харківшині для посилення атакувальних дій. 

Що відомо про ситуацію в районі Бахмута

За інформацією сержанта роти ударних БпЛА "Ахіллес" 92-ї ОШБ ім. Івана Сірка Олеся Маляревича, злочинна армія РФ значно посилила атакувальні дії в районі Бахмута.

Ситуація на південь від Бахмута виглядає таким чином: ми атакуємо – нас атакують. За останній тиждень Сили оборони деокупували декілька позицій, а росіяни наступного дня намагаються ці позиції повертати. Ворог не шкодує ані сил, ані засобів, ані людей, щоб це робити. Коли противник розкривається, то ми його знищуємо, - пояснює військовий.

Він зауважив, що окупанти потужно тримаються за Бахмут. Ворог підтягує туди свої резерви, втрачає багато техніки та особового складу.

Наше завдання полягає в тому, щоб потроху звільняти території. Одна-дві позиції ворога, 10-50 метрів звільненої української землі – це вже великий результат. Треба закріплюватися й прикривати піхоту, щоб рухатися далі, - зазначає Маляревич.

Що відомо про ситуацію в районі Куп’янська

За словами військово-політичного аналітика Олександра Коваленка у коментарі журналістам 24 каналу, злочинна армія РФ перекинула частину підрозділів з району Куп’янська для проведення штурмів в районі Авдіївки, однак наразі вже повертає їх назад

Аналітик підкреслив, що ключовою метою російських військових злочинців є захоплення саме Авдіївки, а Куп’янськ лише слугує відволікаючим маневром.

Коваленко зазначив, що ситуація із ресурсами особового складу та військової техніки злочинної армії РФ в районах Куп’янська та Лимана не тільки не покращилась, а навпаки - погіршилась.

Саме з під Куп’янська окупанти перекинули в район Авдіївки велику кількість особового складу та військової техніки.

Коваленко також визнав, що в районі Лимана та Куп’нська російські військові злочинці чинять доволі потужний тиск.

Проте цей тиск не потужніший за те, що відбувалося в липні чи серпні. При чому, тоді у ворога був значно кращий ресурс.

На сьогодні на Лимансько-Куп'янському напрямку окупантам заважає не тільки гірший ресурс, а й гірші погодні умови. На думку експерта, росіяни розпочали свої наступальні дії в не найкращий період.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?