Це неминуче. Лавров звернувся до Грузії з цинічною пропозицією
Категорія
Політика
Дата публікації

Це неминуче. Лавров звернувся до Грузії з цинічною пропозицією

Лавров
Джерело:  online.ua

Глава МЗС РФ Сергій Лавров почав стверджувати, що Росія готова допомогти Грузії “примиритися” із самопроголошеними республіками – Абхазією і Південною Осетією.

Головні тези:

  • Сергій Лавров запропонував Грузії допомогу у “примиренні” з Абхазією та Південною Осетією.
  • Олігарх Іванішвілі спровокував скандал, закликавши грузинів перепросити за війну 2008 року.
  • Більшість грузинів розкритикували його за цю цинічну заяву.

Росія знову втручається у політичне життя Грузії

Скандальний російський дипломат вкотре цинічно заявив, що чинна грузинська влада, яка де-факто є прокремлівською, “чесно оцінює минуле”

Вони так і сказали, що "хочемо примирення історичного". А в якому вигляді, в якій формі це примирення може відбутися — це вирішувати самим країнам: і Абхазії, і Південній Осетії. Вони сусіди з Грузією, там все одно це неминуче, якісь контакти. Якщо буде інтерес з усіх боків у нормалізації цих відносин, забезпеченні домовленостей про ненапад... ми в разі зацікавленості сторін будемо готові допомагати, — заявив глава МЗС РФ під час пресконференції за підсумками тижня високого рівня 79-ї сесії Генасамблеї ООН.

Варто також зазначити, що грузинський прем'єр Іраклій Кобахідзе в ході виступу на сесії Генасамблеї ООН також почав стверджувати, що офіційний Тбілісі розраховує "відновити всі зруйновані мости" з Абхазією і Цхінвальським регіоном.

Що відомо про гучний скандал у Грузії

Місяць тому олігарх і почесний очільник "Грузинської мрії" Бідзіна Іванішвілі закликав усіх грузинів перепросити перед "осетинськими сестрами і братами" за війну 2008 року.

Що важливо розуміти, Іванішвілі раніше багато разів брехав про особисту провину експрезидента Міхеїла Саакашвілі у війні 2008 року, попри те, що це Росія почала вторгнення в країну.

Його скандальна заява пролунала на тлі активної підготовки до парламентських виборів у Грузії, де "Грузинська мрія" хоче здобути конституційну більшість, необхідну "в разі відновлення територіальної цілісності Грузії мирним шляхом".

Варто також зазначити, що переважна більшість грузинів категорично не погоджуються з тим, що вони повинні перепросити за російсько-грузинську війну 2008 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?