Дефіцит в системі. Укренерго ввели додаткові обмеження у 7 областях
Категорія
Україна
Дата публікації

Дефіцит в системі. Укренерго ввели додаткові обмеження у 7 областях

Укренерго
Джерело:  Укренерго

Через аномальну спеку та збільшення дефіциту в енергосистемі були введені екстрені відключення світла у декількох областях України.

Головні тези:

  • Укренерго ввело аварійні відключення світла в 7 областях України через збільшення дефіциту в енергосистемі та вихід з ладу обладнання на енергооб’єкті
  • Наразі в Україні працюють чотири черги графіків відключень світла протягом доби, енергетики займаються стабілізацією ситуації.
  • Аналітики прогнозують декілька сценаріїв стану енергосистеми на зиму, включно з базовим, стабільним, негативним та оптимістичним сценаріями. 

У 7 областях України запровадили аварійні відключення світла

На одному з енергооб’єктів України вийшло з ладу обладнання, — енергетики збільшили обсяги обмежень і запровадили аварійні відключення у 7 областях. Про це повідомила пресслужба НЕК "Укренерго".

Сьогодні вночі стався вихід з ладу обладнання на одному з енергооб’єктів. Дефіцит енергії в системі збільшився — йдеться у повідомленні.

О 10:00 «Укренерго» віддало команду на застосування аварійних відключень в Харківській, Сумській, Полтавській, Запорізькій, Донецький, Дніпропетровській, Кіровоградській областях

Зазначається, що наразі діють чотири черги графіків відключень протягом всієї доби.

Відключення у чотирьох чергах означає обмеження одночасно до 70% споживачів у кожній області протягом певного періоду.

Наразі енергетики працюють для стабілізації ситуації.

Які сценарії стану енергосистеми прогнозують аналітики

Водночас, за його словами, на цю зиму є декілька сценаріїв — негативний, базовий стабільний та оптимістичний.

Зокрема за базовим сценарієм, очікується відбудова 3 із 6 тис пошкоджених мегаватів електрогенерацїі.

Працюватимуть стабільно десь 8-9 блоків АЕС, а зима буде відносно звичайною, тобто без сильних холодів.

У такому разі тривалість відключень світла складатиме по 12 годин на добу.

Негативний сценарій передбачає, що вдасться відремонтувати десь до 2 тис мегаватів, а блоків АЕС працюватиме 7-6. Зима буде холодною. Такий сценарій веде до певних кризових ситуацій, а саме падіння енергосистеми.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?