Дрони-вбивці та дрони-перехоплювачі ― що відомо про секретні розробки України
Категорія
Технології
Дата публікації

Дрони-вбивці та дрони-перехоплювачі ― що відомо про секретні розробки України

дрони
Джерело:  Bild

Країна-агресорка РФ має дуже багато дронів, які використовує не лише на фронті, а й для терору мирного населення України. Повітряні сили ЗСУ не хочуть витрачати дорогоцінні ракети для їхнього знищення, тому українські фахівці активно створюють дешеві та ефективні аналоги ― власні потужні дрони.

Головні тези:

  • Українські фахівці активно працюють над створенням дронів-вбивць для перехоплення та знищення російських безпілотників.
  • Україна розробляє дешеві та ефективні дрони з великим радіусом дії.
  • Серед розробок також є дрони-перехоплювачі типу “крило”, які можуть слідувати за ціллю на відстань до 60 км і на висоті до 4 км.

Дрони-вбивці великого радіусу дії

Як вдалося дізнатися німецьким журналістам, одна з головних цілей України — створити "вбивць безпілотників", які зможуть перехоплювати та знищувати російсько-іранські безпілотники дальньої дії "Шахед"/"Герань".

Однак це не так вже й просто, враховуючи те, що вони повинні мати швидкість не менше 200 км/год і великий радіус дії (принаймні 200, а краще 500 кілометрів).

Ще одна важлива вимога — вартість такої “пташки” немає бути захмарною.

Як зазначає видання Bild, українські розробники розраховують створити такі перехоплювачі не пізніше 2025 року.

Українська Армія дронів (Фото: ілюстративне)

Дрони-перехоплювачі типу "крило".

Як вдалося дізнатися журналістам, проблема з невеликими квадрокоптерами полягає в тому, що вони можуть пролетіти лише кілька кілометрів — особливо на великій висоті — тому російські дрони-розвідники можуть легко втекти від них

Враховуючи це, Україна почала розробляти дрони-перехоплювачі з нерухомими крилами, які можуть слідувати за російським дроном на відстань до 60 кілометрів і на висоті до чотирьох кілометрів.

Дрони цього типу вже проходять випробування і мають надійти Силам оборони України ще в 2024.

Квадрокоптери-перехоплювачі

Ця новинка уже не просто створена, а й залучена до бойових дій безпосередньо на фронті.

За словами українських розробників, малі дрони вдалося модифікувати так, щоб їх можна використовувати не для розвідки чи атаки наземних цілей, а для повітряного бою.

Що важливо розуміти, кожного тижня українські дрони-перехоплювачі таранять близько 50 російських безпілотників-розвідників і навіть великих безпілотників-камікадзе "Ланцет".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?