Друга річниця теракту РФ в Оленівці. Бійці "Азову" закликають українців поширити правду про трагедію
Категорія
Україна
Дата публікації

Друга річниця теракту РФ в Оленівці. Бійці "Азову" закликають українців поширити правду про трагедію

Друга річниця теракту РФ в Оленівці. Бійці "Азову" закликають українців поширити правду про трагедію
Джерело:  АЗОВ

Бригада спеціального призначення "Азов" підкреслює, що злочин в Оленівці є порушенням всіх можливих правил ведення війни й закликає кожного розповідати про теракт росіян.

Головні тези:

 

  • Українська бригада “Азов” закликає вшановувати пам'ять жертв теракту та розповідати світові про цю трагедію.
  • Російські окупанти в Оленівці підірвали барак з азовцями, що призвело до смерті 54 захисників Маріуполя та поранення 130 осіб.
  • Поширення інформації про злочин росіян в Оленівці допоможе світові не забути про цю трагедію та покарати винних.

“Азов” закликає розповісти світу про теракт росіян в Оленівці

У день другої річниці теракту в Оленівці ми закликаємо вас розповісти світу про цю трагедію. Приєднуйтеся до вшанування пам'яті жертв російського злочину. Залучайте українську і міжнародну аудиторію, — йдеться у повідомленні.

В “Азові” нагадали, що в ніч з 28 на 29 липня два роки тому окупанти підірвали барак в колонії Оленівки під Донецьком з полоненими азовцями. Внаслідок вибуху загинули 54 захисники Маріуполя, ще 130 — зазнали поранень.

Поранені азовці виносили тіла побратимів. Тих, кого можна було врятувати, окупанти кидали помирати. Оленівка — це злочин проти людяності, порушення всіх можливих правил ведення війни і поводження з військовополоненими, — заявили в “Азові”. 

Там підкреслюють, що росіяни спираються на коротку пам'ять світової спільноти, на забуття її злочинів і власну пропаганду.

Кожне поширення важливе. Чим більше людей дізнається про злочин окупантів, тим менше шансів у РФ уникнути покарання. Розкажи про Оленівку. Приєднуйся до вшанування пам'яті жертв теракту, — закликають бійці у своєму зверненні до людей.

Два роки від теракту в Оленівці

З 2014 року Оленівка окупована росіянами. Саме там, у місцевій колишній колонії, тримали частину захисників "Азовсталі", які у травні 2022 року вийшли з металургійного комбінату.

За два дні до теракту охорона перевела "азовців" у промисловий ангар на території колонії. Близько 23-ї години 28 липня в ангарі стався вибух. За даними Офісу генпрокурора, вибух був спричинений застосуванням реактивного термобаричного гранатомета.

СБУ перехопила телефонні розмови, в яких окупанти підтверджують, що саме російські війська винні у вибуху в колонії окупованої Оленівки.

Україні вдалося повернути тіла українських захисників. Більшість із них — ідентифіковані.

Росія досі не допустила на місце трагедії жодну міжнародну організацію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?