Як вимикатимуть світло в Україні 19 червня — зʼявилися графіки
Категорія
Україна
Дата публікації

Як вимикатимуть світло в Україні 19 червня — зʼявилися графіки

світло
Джерело:  Укренерго

В Україні відключати світло за графіками 19 червня будуть протягом усієї доби.

Головні тези:

 

  • Відключення не стосуватиметься об'єктів критичної інфраструктури, що забезпечують життєво важливі функції для населення.
  • У зимовий період українці можуть стикатися з дефіцитом електроенергії до 35%, що може призвести до обмеження годин отримання світла на день.
  • Попри труднощі, прогнозується відновлення генерації електроенергії до прийнятного рівня до зимового періоду.
  • Всі наслідки відключень світла будуть залежати від обставин, проте варто бути готовим до можливих обмежень в споживанні електроенергії.

Укренерго оприлюднило графіки відключення світла на 19 червня

Як зазначається,19 червня, всі обленерго будуть застосовувати графіки погодинних відключень для промислових та побутових споживачів з 00:00 до 24:00.

Як пояснили в "Укренерго", причина цілодобових обмежень — прогнозоване зростання споживання через більш спекотну погоду.

При цьому енергоживлення об'єктів критичної інфраструктури, які виконують функцію життєзабезпечення населення, не обмежується.

Що відомо про відключення світла в Україні

Нагадаємо, останні місяці в Україні практично щодня діють графіки відключень світла. Це пов'язано з тим, що генерації недостатньо покриття споживання. Причиною стали удари росіян по українських ТЕС та ГЕС.

Зокрема, 18 червня графіки відключення світла по Україні діють з 08:00 до 24:00.

Однак пізніше "Укренерго" зменшило час відключень світла до вечора через зниження споживання, у порівнянні з прогнозним, через прохолодну погоду — дві черги одночасно будуть застосовані з 19:00 до 22:00.

Взимку дефіцит електроенергії становитиме до 35%, внаслідок чого українці можуть отримувати п’ять-шість годин світла на день.

До зими в Україні можна відновити 200-250 МВт генерації (або 7,1%) з необхідної потреби у 3,5 ГВт. Такі темпи створення нових генеруючих потужностей можна назвати "стаханівськими".

Досить реально, що взимку українці можуть отримувати п'ять-шість годин світла на день, але все буде залежати від обставин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?