Як змусити РФ відчути наслідки розв'язаної війни проти України — відповідь Буданова
Категорія
Україна
Дата публікації

Як змусити РФ відчути наслідки розв'язаної війни проти України — відповідь Буданова

Кирило Буданов
Джерело:  online.ua

За словами керівника Головного управління розвідки Міноборони Кирила Буданова, країна-агресорка Росія не відчує наслідків розв'язаної війни проти України, поки бойові дії переважно точаться на українській території. 

Головні тези:

  • Перенесення війни на територію Росії є стратегічно важливим кроком для змушення країни-агресора відчути наслідки війни.
  • Використання інноваційних технологій на полі бою дозволить уникнути тактики “м'ясних штурмів” і нанести удари вглиб Росії.
  • Буданов переконаний, що втрата Криму не призведе до використання Росією ядерної зброї, оскільки це породить великі політичні ризики для Путіна.
  • Мирні переговори не є альтернативою, оскільки єдиним шляхом вирішення конфлікту залишається повернення окупованої території.

Буданов виступив за перенесення війни на територію Росії

Очільник ГУР в інтерв’ю The Philadelphia Inquirer підкреслив, що Україна на відміну від Росії не використовує і не може використовувати тактику “м’ясних штурмів”.

Саме того, на переконання Буданова, необхідно впроваджувати технічні інновації на полі бою.

Технології матимуть досить важливе значення в цій війні, щоб ми не вели війну до останнього громадянина, - пояснює Буданов.

Разом з тим саме новітні технології Буданов вважає ключовим інструментом для нанесення ударів вглиб безпосередньо самої Росії.

Я виступаю за це з перших днів війни, відкрито кажучи, що поки війна буде обмежена нашою територією, вона не вплине на Росію. Саме тому з весни 2022 року ми почали проводити значні операції на території Росії, і будемо йти далі, чим більше у нас буде ресурсів для цього. І Росія почала це відчувати, - підкреслив Буданов.

Очільник української розвідки визнав, що на поточному етапі ці дальні удари ще не є критичними для Росії.

Але вони вже призвели до того, що пересічний мешканець європейської частини РФ "точно знає і відчуває, що війна триває, і сам переживає деякі вибухи". 

Це впливає, навіть у невеликому масштабі, на їхній моральний стан, - зазначає Буданов.

Чи використає Росія ядерну зброю у разі втрати Криму

Очільник ГУР переконаний, що Кремль не вдасться до використання ядерної зброї у разі втрати окупованого Криму.

По-перше, я знаю, що там насправді відбувається. По-друге, я знаю реальні характеристики російської ядерної зброї. Яка користь від цього? У нас немає великого скупчення військ, для якого була б доречна така ядерна зброя. І пробити діри в наших рубежах оборони можливо звичайними засобами ведення війни. Крім того, використання ядерної зброї призведе до великих політичних ризиків для Путіна, - пояснює Буданов.

Він додав, що червоні лінії Путіна щодо Криму багато разів перетиналися, "коли Україна обстрілювала там британськими ракетами по базах, і нічого не сталося".

Якщо є хоч якийсь шанс переконати Путіна, що він не може перемогти, він може полягати в тому, щоб зробити контроль Москви над Кримом неможливим, - переконаний Буданов.

За його словами, він не бачить сенсу в мирних переговорах, тому що "у нас немає іншого виходу, як повернути окуповане, інакше воєнний стан триватиме вічно".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?