Країни ЄС дійшли згоди про паспорти вакцинації проти COVID-19
Категорія
Світ
Дата публікації

Країни ЄС дійшли згоди про паспорти вакцинації проти COVID-19

Країни ЄС дійшли згоди про паспорти вакцинації проти COVID-19
Джерело:  online.ua

Представники країн-учасниць Євросоюзу погодили спільну настанову про розробку довідок щодо вакцинації проти коронавірусу. Таким чином вони узгодили єдиний формат цих документів для всіх держав блоку. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Єврокомісії.

За оприлюдненими даними, усі держави відповідно рішенню визнаватимуть довідки, видані в сусідів.

“Відповідно до рішень Європейської Ради від 10-11 грудня, а також від 21 січня 2021 року, країни-члени ЄС, за підтримки Європейської комісії, ухвалили настанову щодо доказу вакцинації з медичною метою. Ця настанова має на меті підтримати взаємосумісність сертифікатів вакцинації, що означає відпрацювання універсального змісту таких сертифікатів та визначення мінімально необхідного обсягу інформації, яку мають містити такі документи”, - говориться у заяві.

Настанова водночас торкається теми захисту документів від фальсифікації та збереження автентичності. Передбачається, вони всі будуть доступні в електронній мережі eHealth Network. Паралельне використання паперових та цифрових варіацій надасть гнучкості.

“Я вітаю ухвалення цієї настанови з доказу вакцинації з медичною метою. Нам потрібен спільний підхід до сертифікатів вакцинації, і я сподіваюся на продовження співпраці з ВООЗ для відпрацювання цього питання на глобальному рівні. Взаємосумісність сертифікатів вакцинації буде важливим інструментом для громадян під час пандемії, але залишатиметься важливою також після її подолання”, - цитує пресслужба ЄС Стеллу Кіріакідес, єврокомісарку з питань охорони здоров’я та безпеки.

Остаточний варіант настанови про сертифікати для вакцинованих людей поки що знаходиться у стані розробки. Вона у перспективі може стати в пригоді не тільки для препаратів, пов’язаних з COVID-19.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міністерстві охорони здоров’я передбачують, що первинна хвиля вакцинування проти коронавірусу COVID-19 не передбачається для людей, які вже мають імунітет. Головний санітарний лікар Віктор Ляшко наголосив, така категорія громадян України не потребує оперативного щеплення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?