Ми не відступимо. Польща публічно принизила команду Лаврова
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми не відступимо. Польща публічно принизила команду Лаврова

Сікорський
Джерело:  online.ua

22 жовтня шеф польської дипломатії Радослав Сікорський офіційно оголосив про закриття генерального консульства Росії в місті Познань.

Головні тези:

  • Польща намагається захиститися від гібридної війни, яку веде РФ.
  • Володимир Зеленський висловив надію на позитивний розвиток відносин з Польщею під час головування країни у ЄС.
  • Польща та Україна захищають власні інтереси, однак спілкуються цивілізовано.

Польща закриває ще одне консульство РФ

Глава МЗС Польщі пояснив необхідність закриття російського генконсульства в Познані.

Він звернув увагу на те, що країна-агресорка РФ веде гібридну війну і здійснює спроби диверсій на польській території.

Як міністр закордонних справ, мій обов'язок — рішуче реагувати. Перший крок — закриття російського консульства в Познані. Ми не відступимо ні на крок. Ми захищаємо Республіку Польща, ми захищаємо поляків.

Радослав Сікорський 

Радослав Сікорський 

Глава МЗС Польщі

Що важливо розуміти, у Польщі є три генеральні консульства Росії — окрім Познані, це Краків і Гданськ.

На закриття російського консульства Сікорський натякнув раніше, анонсувавши рішення для протидії диверсіям Москви на польській території.

Зеленський прокоментував поточні відносини з Польщею

За словами українського лідера Володимира Зеленського, він плекає надію на подальший позитивний розвиток відносин із Польщею з початком головування сусідньої країни в ЄС.

Враховуючи той фактор, що Польща — наш сусід, тому Україна в будь-якому разі отримає більше позитиву від польського головування.

Вниз чи вгору — міняється. Головне, щоб не рівненько, знаєте, як на кардіограмі, — відповів президент на запитання, чи рухаються відносини з Польщею вниз та чи стане головування Польщі у Раді ЄС викликом для України.

Володимир Зеленський звернув увагу на те, що і в Києва, і у Варшави є свої інтереси, і важливо, що обидві держави спілкуються між собою цивілізовано.

У нас на початку війни був тільки один інтерес: Росія — ворог. Війна триває довго. Інтереси різні. Вони захищають свої інтереси. Ми — свої. Але ми в цивілізованому діалозі — і це добре.

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

Президент України

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?