Міноборони РФ заявляє про масовану атаку дронів на 6 областей країни-агресорки
Категорія
Події
Дата публікації

Міноборони РФ заявляє про масовану атаку дронів на 6 областей країни-агресорки

Дрони
Джерело:  online.ua

Міністерство оборони Росії заявило, що протягом ночі ППО РФ нібито знищило 36 дронів у шести областях РФ.

Головні тези:

  • Так звані “губернатори” двох областей РФ також повідомили про атаки дронів, що призвели до пошкоджень майна.
  • Дрони атакували завод “Кремній Ел” РФ, який виробляє комплектуючі для військової техніки.
  • Зазначено, що російський завод бере активну участь у державних програмах та розробках нових технологій для ППО та військової сфери.

ППО РФ нібито знищило 36 дронів

Про це йдеться у дописі Міноборони країни-агресорки вранці 30 червня.

Черговими засобами ППО знищено п’ятнадцять БПЛА над територією Курської, 9 БПЛА над територією Липецької, по чотири БПЛА над територіями Воронезької та Брянської та по два БПЛА над територіями Орловської та Білгородської областей, — вказано у повідомленні.

Міноборони

Вночі так званий “губернатор” Бєлгородської області В’ячеслав Гладков написав у своєму телеграмі, що два дрони-камікадзе нібито атакували багатоквартирний будинок у місті Грайвороні.

У двох квартирах вибиті вікна, також уламками посічено один автомобіль. Інформація уточнюється — написав Гладков.

Гладков

А губернатор Брянської області Олександр Богомаз заявив про чотири збиті безпілотники.

Чотири безпілотні літальні апарати літакового типу знищені над Трубчевським районом. Постраждалих та руйнувань немає, — зазначено у дописі.

Дрони атакували завод та військову частину у Брянській області РФ

У Брянській області дрони атакували завод "Кремній Ел", що входить до складу військово-промислового комплексу РФ. Також під удар потрапила і військова частина.

Як зазначають росЗМІ, завод мікроелектроніки "Кремній Ел" у Брянську та військова частина у місті Карачів Брянської області були атаковані безпілотниками.

Зазначається, що на заводі пошкоджено дах виробничого корпусу, у військовій частині — склад, нібито постраждалих немає.

“Кремній Ел" вважається одним із найбільших у Росії виробників мікроелектроніки. Там створюють комплектуючі для військової техніки. У нього, як повідомляли ЗМІ, Росія свого часу "влила" мільярди. Завод розташований більше, ніж за 100 км від кордону.

Завод також залучений у російській держпрограмі "Альтернатива" та бере участь у розробці нових РЛС на активних фразованих ґратах з використанням нової елементної бази, які призначені для ППО, літаків, кораблів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?