На Венеційському фестивалі будуть представлені три українські стрічки
Категорія
Культура
Дата публікації

На Венеційському фестивалі будуть представлені три українські стрічки

На Венеційському фестивалі будуть представлені три українські стрічки
Джерело:  online.ua

Державне агентство України з питань кіно офіційно повідомило, що цьогоріч аж три українських фільми потрапили до конкурсної програми 78-го Венеційського кінофестивалю.

Джерело: сайт Державного агентства України з питань кіно

Три українські стрічки будуть представлені на Венеційському фестивалі

Так, новий фільм Валентина Васяновича "Відблиск" увійшов до основної конкурсної програми й отримав шанс поборотися за головну нагороду фестивалю – "Золотого лева". Ба більше, там же відбудеться довгоочікувана світова прем’єра стрічки.

Також у конкурсній програмі фестивалю "Горизонти" покажуть фільми "Носоріг" Олега Сенцова та "Цензорка" Петера Керекеша.

Варто звернути увагу на те, що історія фільму "Носоріг" Олега Сенцова заснована на реальних подіях 90-х в Україні. У центрі сюжету - головний герой на прізвисько Носоріг, який потрапляє до кримінального світу і починає свій кривавий шлях, який приведе його зовсім не туди, куди він очікував.

"Стрічка "Цензорка" Петера Керекеша спільного виробництва Словаччини, Чехії та України розповідає історію молодої жінки Лесі, яку було засуджено до ув'язнення в одній із виправних установ Одеси", - йдеться в повідомленні.

Що важливо розуміти, саме Венеційський кінофестиваль є одним із найстаріших та найпрестижніших кінофестивалів світу.

Два роки тому перемогу у конкурсі "Горизонти" виборола українська стрічка "Атлантида" Валентина Васяновича, у 2020 році картина Наталі Ворожбит "Погані дороги" отримала нагороду Verona Film Club Award у паралельній програмі Венеційського кінофестивалю "Тиждень критики".

78-й Венеційський кінофестиваль відбудеться з 1 до 11 вересня 2021 року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?