Під Севастополем зник російський винищувач Су-30СМ. Що сталося
Категорія
Події
Дата публікації

Під Севастополем зник російський винищувач Су-30СМ. Що сталося

Су-30СМ
Джерело:  online.ua

У ніч проти 11 вересня неподалік від Севастополя зник російський винищувач Су-30СМ. Ймовірно, військовий літак розбився.

Головні тези:

  • Російський винищувач Су-30СМ зник під Севастополем у ніч на 11 вересня, ймовірно внаслідок аварії.
  • Є припущення, що літак розбився під час виконання ракетних обстрілів над материковою Україною.
  • Проводяться пошукові операції вертольотами, але поки що невдалі.

Під Севастополем зник винищувач Су-30СМ РФ

Пабліки пишуть, що ворожий Су-30СМ разом із Су-35, перебуваючи над морем на північ від Севастополя, проводили пуски ракет Х-31П по материковій Україні.

Російський Су-30СМ випустив 4 ракети з 6 доступних, після чого зник з екрана радарів. Винищувач базувався на аеродромі в Кримську (Краснодарський край РФ).

За даними джерел видання "Крымский ветер", у пошуковій операції брали участь вертольоти Мі-8 і Ка-27 з аеродрому ЧФ РФ у Качі.

Зараз у льотних частинах метушня щодо неповернення борту на аеродром, проводяться пошуки в морі. Яка напасть сталася, сказати складно. Можливо, F-16 приклався до агресора. Або російський літун вирішив самоліквідуватися, протаранивши Чорне море.

У квадраті, показаному на карті, було знайдено масляну пляму діаметром близько 3 км, а також уламки літака, зокрема крило. Підняти нічого не змогли.

Також став відомий час, коли російський винищувач Су-30СМ зник — це 23.42 10 вересня.

Зникнення вертольота у Росії. Що відомо

Згідно з даними росЗМІ, 19 липня в російській Якутії тривали активні пошуки вертольота Robinson R44II, який зник після спрацьовування аварійного маяка в Алданському районі.

Факт зникнення авіасудна уже офіційно підтвердили у Східно-Сибірській транспортній прокуратурі РФ.

Окрім того, наголошується, що на борту знаходяться пілот і три співробітники ФСБ.

У ніч на 19 липня за 80 кілометрів від населеного пункту Чагда спрацював аварійний маяк "Екоспас" повітряного судна "Робінсон". Вертоліт виконував незареєстрований рейс в Алданському районі. Не виходять на зв'язок, — розповів один з інсайдерів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?