Понад 8 тис українських дітей Росія доправила до «таборів перевиховання» у 2023 році
Категорія
Україна
Дата публікації

Понад 8 тис українських дітей Росія доправила до «таборів перевиховання» у 2023 році

викрадення дітей
Джерело:  Укрінформ

Влада РФ продовжує масштабне викрадення неповнолітніх українців. Ба більше, країна-агресорка навіть почала створювати «табори перевиховання», головна мета яких — індоктринаціята та мілітаризація дітей.

Тисячі українських дітей опиняються в російських «таборах перевиховання»

Нові виклики та способи їх вирішення обговори учасники круглого столу «Депортовані українці у так званих «пунктах тимчасових розміщень» — місце перебування чи нові табори?».

За словами голови ГО "Регіональний центр прав людини" Катерини Рашевської, у 2023 році РФ не просто не відмовилася від стратегії викорінення української ідентичності, а й створила нові потужності, систему, яка має відповідне правове регулювання, окремі кошти на реалізацію та окрему мету.

 Спікери круглого столу «Депортовані українці у так званих «пунктах тимчасових розміщень» — місце перебування чи нові табори?».
Спікери круглого столу «Депортовані українці у так званих «пунктах тимчасових розміщень» — місце перебування чи нові табори?».

Ця мета має чіткий геноцидальний характер і спрямована на те, щоб перетворити українських дітей на ворогів власної нації, на ворогів України. На жаль, та політика, яка спрямована на їх індоктринацію, мілітаризацію, будемо відвертими, має вплив і буде мати для нас вплив у майбутньому. ... ГО "Регіональний центр прав людини" у 2023 році зафіксовано 87 випадків переміщення щонайменше 8 330 українських дітей до так званих таборів перевиховання. Ці табори знаходяться в 30 суб'єктах РФ, також на території тимчасово окупованого Криму та в Білорусі, — наголосила Катерина Рашевська.

З заявою з цього приводу також виступила Джейн Алієва — директорка Payback4Ukraine, засновниця БФ «Мама Джейн».

Лише протягом жовтня, близько двох сотень українських дітей були доставлені в казанський табір «Заріччя», де поряд із заходами, спрямованими на зміну національної самоідентифікації, також проводилося поєднання віртуальних ігрових середовищ і реальних фізичних ігор. Не виключено, що в майбутньому українських дітей залучатимуть до підрозділів керування безпілотниками на полі бою,- розповіла Джейн Алієва.

Джейн Алієва обговорює викрадення Росією українських дітей
Джейн Алієва — директорка Payback4Ukraine, засновниця БФ «Мама Джейн».

Як зазначає уповноважена Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’я Герасимчук, на прикладі українських дітей стало зрозуміло, що у світі немає єдиної глобальної системи безпеки дітей.

За її словами, ми маємо чітко виписану велику кількість різних важливих документів, в яких нібито все врегульовано.

Але це працює, лише якщо всі члени світової спільноти працюють за правилами. Якщо хтось йде поза правилами, і в даному випадку сьогодні це Російська Федерація, завтра це може бути будь-яка інша країна світу і діти іншої країни, то вся ця система просто не працює. Тому на сьогоднішній день, рятуючи українських дітей, ми говоримо про порятунок всіх дітей світу. Тому що поки є в небезпеці українські діти, так само в безпеці не може себе почувати жодна інша дитина в світі, — попередила Герасимчук.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?