Президент Аргентини не братиме участь у Саміті миру в Швейцарії
Категорія
Світ
Дата публікації

Президент Аргентини не братиме участь у Саміті миру в Швейцарії

Мілей
Джерело:  La Nacion

Президент Аргентини Хав'єр Мілей не буде присутнім на Глобальному Саміті миру, який відбудеться у Швейцарії 15-16 червня.

Головні тези:

  • Президент Аргентини відмовився брати участь у Глобальному Саміті миру в Швейцарії через власні національні свята, що відбудуться в країні.
  • Україна є ініціатором Глобального Саміту миру, який відбудеться у Швейцарії 15-16 червня на курорті Бюргеншток.
  • 106 країн світу вже підтвердили свою участь у Глобальному Саміті миру, серед них буде 70-75 лідерів держав.
  • Президент США Джо Байден може бути присутнім на Глобальному Саміті миру, але це ще під питанням.
  • Росію планують запросити на другий саміт миру, якщо вона висловить бажання припинити війну в рамках мирного плану.

Чому президент Аргентини не братиме участь у Саміті миру

Як зазначає видання, президент України Володимир Зеленський запрошував Мілея на Саміт миру, однак 17 та 20 червня в Аргентині відбудуться власні національні свята, тому президент вирішив повернутися до своєї країни на цей час.

Як пише La Nacion, Мілей 15 червня залишить Європу, а потім повернеться вже після 20 червня, аби завершити своє європейське турне.

До цього аргентинський лідер ще візьме участь у саміті G7, який пройде 13-15 червня в Італії.

Глобальний саміт миру у Швейцарії

Швейцарія проведе Глобальний саміт миру, ініціатором якого виступає Україна. Саміт відбудеться 15-16 червня на курорті Бюргеншток в кантоні Нідвальден, поблизу міста Люцерн.

Участь у Глобальному саміті миру у Швейцарії вже підтвердили 106 країн світу.

У тому числі, на саміт приїдуть 70-75 лідерів держав. Про це під час спілкування з представниками ЗМІ на полях конференції "Діалог Шангрі-Ла" розповів президент Володимир Зеленський.

За його словами, підтвердили свою участь у саміті також Сполучені Штати Америки. Однак, поки невідомо, чи приїде президент Джо Байден.

Швейцарська газета Neue Zürcher Zeitung раніше писала, що президент США Джо Байден, який планує взяти участь у саміті G7 в Італії 13-15 червня, може бути присутнім на Глобальному саміті миру.

До участі в першому саміті миру було запрошено низку країн з усіх континентів. Однак, як заявляв міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, участі Росії у цьому заході поки не передбачається.

Росію, як заявляла українська влада, планують запросити на другий саміт миру, якщо вона висловить справжнє бажання припинити війну в рамках мирного плану, який буде напрацьований після першого саміту миру.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?