Росія провалилася під час важливого голосування в ООН
Категорія
Економіка
Дата публікації

Росія провалилася під час важливого голосування в ООН

Дмитро Кулеба
ООН

Шеф української дипломатії Дмитро Кулеба повідомив про ще один гучний провал країни-агресорки РФ на міжнародній арені.

Головні тези:

  • ЕКОСОР є головним органом ООН з координації економічної діяльності та взаємодії зі спеціалізованими установами, пов'язаними з ООН.
  • Попри це, Росія може скористатися головуванням в Раді Безпеки ООН для підсилення свого впливу в міжнародній системі.
  • Високопоставлені російські чиновники запустили інформаційні операції для зняття відповідальності за порушення міжнародного права в Україні.

У Росії з’явилися нові серйозні проблеми в ООН

За словами очільника МЗС України, РФ не обрали до одного з шести головних органів ООН — Економічної і соціальної рада ООН (ЕКОСОР).

Сьогодні (1 липня — ред.) відбувся 26-й тур голосування, в якому Росія не змогла бути обраною до ЕКОСОР, одного з шести головних органів ООН.

Дмитро Кулеба

Дмитро Кулеба

Глава МЗС України

Як зазначає український дипломат, це голосування стало ще одним яскравим підтвердженням того, що міжнародних злочинців ніхто не хоче бачити в міжнародних органах.

Росія може вдарятися об стіну скільки завгодно разів, але результат залишиться незмінним, — підсумував Дмитро Кулеба.

Що важливо розуміти, ЕКОСОР — головний орган з координації економічної діяльності ООН та спеціалізованих установ, пов'язаних з ООН.

ISW попереджає про плани Росії в РБ ООН

На переконання американських аналітиків, країна-агресорка РФ скористається місячним ротаційним головуванням у Раді Безпеки Організації Об'єднаних Націй (РБ ООН) для проєкції сили і впливу в міжнародній системі.

Варто звернути увагу на те, що 1 липня Росія вперше з квітня 2023 року заступила на місячне ротаційне головування у РБ ООН

Кілька високопоставлених російських чиновників нещодавно запустили інформаційні операції, спрямовані на те, щоб зняти з себе відповідальність за документально підтверджені порушення міжнародного права, скоєні Росією в Україні, — йдеться в повідомленні.

Ба більше, таким чином вони активно намагалися сформувати умови для майбутнього головування в РБ ООН.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?