Щит НАТО. У Польщі відкриють базу протиракетної оборони
Категорія
Світ
Дата публікації

Щит НАТО. У Польщі відкриють базу протиракетної оборони

ППО
Джерело:  PAP

Глава МЗС Польщі Радослав Сікорський розповів про те, що найближчим часом на території країни буде відкрито базу ПРО.

Головні тези:

  • У Польщі найближчими тижнями буде відкрита база протиракетної оборони у Редзіково, що стане частиною щита НАТО.
  • Відкриття бази ПРО є частиною домовленості, укладеної з Америкою, та призначено для захисту Європи від балістичних ракет з Ірану.
  • Польща також підтримує чеську ініціативу з закупівлі снарядів для ЗСУ, готова виділити значні фінансові ресурси на цю мету.
  • Міністр закордонних справ Польщі також намагався домовитися про збивання російських ракет, які летять на Польщу, що може бути спрямовано як відповідь на події в Україні.
  • Оперативна готовність бази протиракетної оборони в Редзиково була оголошена після саміту НАТО у Вашингтоні, що відбувся у липні 2024 року.

У Польщі відкриють базу протиракетної оборони

У Редзіково (Поморське воєводство) найближчими тижнями буде відкрито базу протиракетної оборони, що є частиною "щита НАТО", заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

Він також намагався домовитися, щоб збивати і російські ракети, які летять на Польщу, а не тільки іранські.

Відкриття бази ПРО є частиною домовленості, укладеної з Америкою.

Наші опоненти звинувачували нас у тому, що ми знищили проєкт бази, а тим часом вона вже є і за хвилину буде урочисто відкрита.

Радослав Сікорський

Радослав Сікорський

Міністр закордонних справ Польщі

Оперативна готовність бази протиракетної оборони в Редзиково була оголошена за результатами саміту НАТО у Вашингтоні, який пройшов у липні 2024 року. Відкриття бази — частина європейського поетапного адаптивного підходу (EPAA), який призначений для захисту Європи від балістичних ракет, що запускаються з території Ірану.

Сікорський не згадав, чи є ця подія "відповіддю" на прохання президента України Володимира Зеленського збивати російські повітряні цілі над українською територією.

Редзіково розташоване приблизно за 800 км від кордону Польщі з Україною.

Польща підтримає чеську ініціативу з закупівлі снарядів для ЗСУ

Ми підтримуємо чеську ініціативу і готові виділити на неї 50 млн євро в цьому році і 50 млн євро в наступному.

Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський під час спільної з українським колегою Андрієм Сибігою пресконференції у Києві.

Він додав, що цьогорічний транш Варшави затримується, оскільки попередній голова Урядового агентства стратегічних резервів Польщі, яке що займається такими питаннями, затриманий у Лондоні за міжнародним ордером про арешт.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?