США атакували табори бойовиків ІДІЛ у Сирії
Категорія
Світ
Дата публікації

США атакували табори бойовиків ІДІЛ у Сирії

США атакували табори бойовиків ІДІЛ у Сирії
Джерело:  Армія США

Військова авіація США завдала ударів по цілях бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) у Сирії. Операція була спрямована на те, щоб запобігти екстремістським атакам у регіоні та за його межами.

Головні тези:

  • США вдарили по таборах ІДІЛ у Сирії, щоб захистити регіон від терористичних атак.
  • Операція США в Сирії суттєво позбавила бойовиків ІДІЛ можливості планувати та виконувати атаки.
  • Удари були спрямовані на захист цивільного населення та партнерів США в регіоні.
  • Американські військові оперативно реагували на тривожні загрози та максимально зменшили ризики для мирного населення.
  • Спільна діяльність з місцевими та союзницькими силами є важливим етапом у протидії тероризму у регіоні.

США ударили по таборах ІДІЛ у Сирії

Як повідомляє Центральне командування Збройних сил США (CENTCOM) та ABC News, авіаудари були здійснені у п'ятницю, 11 жовтня.

CENTCOM не уточнив, у яких саме районах Сирії знаходилися табори ІДІЛ, що стали мішенями ударів.

Американські військові заявили, що операція значно ослабила здатність бойовиків "планувати, координувати та здійснювати атаки" проти США, їх союзників і партнерів, а також проти цивільного населення як у регіоні, так і поза його межами.

У командуванні також зазначили, що оцінка завданих ударів ще триває, і підтвердили відсутність жертв серед цивільного населення.

Що цьому передувало

Як відзначають ABC News, близько 900 американських військовослужбовців розгорнуті на сході Сирії разом з підтримуваними США і очолюваними курдами Сирійськими демократичними силами, які відіграють важливу роль у боротьбі з бойовиками ІДІЛ.

Минулого місяця іракські військові заявили, що іракські сили і американські війська вбили високопоставленого командира ІДІЛ, якого розшукували Сполучені Штати, а також кількох інших відомих бойовиків.

Центральне командування США 16 червня завдало авіаудару по Сирії, убивши Усаму Джамала Мухаммеда Ібрагіма аль-Джанабі, високопоставленого чиновника та посередника ІДІЛ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?