Стало відомо, як українці ставляться до продажу землі
Категорія
Україна
Дата публікації

Стало відомо, як українці ставляться до продажу землі

Стало відомо, як українці ставляться до продажу землі

Приблизно половина українців (49%) не підтримують закон про лібералізацію ринку землі та скасування мораторію на купівлю-продаж землі сільськогосподарського призначення. Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного Центром Разумкова у вересні 2019 року, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Українську правду ».

Чисельність тих, хто підтримує продаж землі, становить 31% від усіх опитаних. Ще 7,1% респондентів заявили, що їм байдуже. Не змогли або відмовились відповісти на питання 12,8% опитаних громадян.

Усього було опитано 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком анексованого Криму та частини територій Донецької та Луганської областей. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Як відомо, президент Володимир Зеленський нещодавно доручив новому уряду до 1 жовтня розробити законопроект про обіг земель сільськогосподарського призначення, а Верховній Раді – скасувати земельний мораторій до 1 грудня 2019 року.

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що відкриття ринку землі сільськогосподарського призначення планується на літо наступного року. Перед цим уряд разом з Нацбанком хочуть зробити кредитування в гривні значно дешевшим, ніж зараз. Це дозволить взяти кредит під 14-15% річних.

Нагадаємо, що проект закону про ринок землі передбачає запровадження деяких обмежень на купівлю сільськогосподарських земель в одному регіоні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?