Столтенберг похвалив Сили оборони України за досягнення у Курській операції
Категорія
Політика
Дата публікації

Столтенберг похвалив Сили оборони України за досягнення у Курській операції

Столтенберг
Джерело:  Reuters

Україна змогла досягти багатьох результатів за допомогою своєї операції у Курській області. Але подальший перебіг подій спрогнозувати складно. 

Головні тези:

  • Єнс Столтенберг високо оцінив дії ЗСУ у Курській операції, визнавши їхню успішність та здатність взяти під контроль російську територію.
  • Україна досягла значних результатів у боротьбі з російськими військами, але подальший розвиток ситуації є непередбачуваним.
  • Росія перекинула в Курську область десятки тисяч своїх військових, і Україна змушена знаходити стратегічні відповіді на нові виклики.

Столтенберг дав високу оцінку діям ЗСУ на Курщині

Про це генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив журналістам 5 вересня в Осло.

Україна досягла багатьох результатів у своєму наступі на Курську область РФ, але важко сказати, як розвиватиметься ситуація далі.

Єнс Столтенберг

Єнс Столтенберг

Генсек НАТО

Вони (Сили оборони України — ред.) досягли багато чого. Їм вдалося взяти під контроль російську територію, завдати втрат російським військам та продемонструвати свою здатність діяти.

Водночас він додав, що війна є непередбачуваною, тому важко сказати, що відбуватиметься далі.

Лише українці можуть зробити важкий вибір, який необхідно зробити, наприклад, де розмістити війська та який вид військових дій доречний у цій ситуації.

Столтенберг заявив, що Україна має право на самооборону, зокрема на ураження військових цілей на території РФ.

Росія перекинула в Курську область десятки тисяч своїх військових

Як розповів президент України Володимир Зеленський, ідея операції на Курщині полягала в тому, щоб відтягнути російські сили на їхню ж територію.

Одна з цілей Курської операції — це стягування їхніх військ в їхню точку, на їхню територію. Зараз я вже можу це комунікувати — вони стягнули туди на сьогодні близько 60 тисяч військ. Вони відтягнули від деяких місць, де нам загрожували складнощі, бо у нас не було тих самих пакетів зброї.

Володимир Зеленський також розповів, що раніше Україна могла відповісти лише 1 снарядом на 12 російських снарядів.

Наразі за словами президента, після відтягнення частини російських військ з Запорізької та Херсонської області, на деяких напрямках співвідношення снарядів з стало не 1 до 12, а 1 до 3.  

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?