Трамп почав погрожувати Google. У чому причина
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп почав погрожувати Google. У чому причина

Дональд Трамп
Джерело:  online.ua

Кандидат у президенти від Республіканської партії Дональд Трамп погрожує покаранням компанії Google за нібито просування неправдивих негативних історій про нього. 

Головні тези:

  • Дональд Трамп звинувачує Google e просуванні неправдивих негативних історій про себе та готується до кримінального переслідування компанії
  • Представник Google заперечив звинувачення у маніпуляції результатами пошукової видачі на користь певних кандидатів
  • Дональд Трамп мав конфлікт з керівництвом Twitter та іншими соцмережами через розповсюдження дезінформації
  • Після блокування акаунту Трампа Twitter він запустив свою соціальну мережу TruthSocial та подав судові позови проти Twitter
  • Спірні ситуації між Трампом та технологічними компаніями підводять питання про свободу слова у цифровому просторі

Що відомо про конфлікт Трампа з Google

Було встановлено, що компанія Google незаконно використовувала систему виявлення та відображення лише поганих історій про Дональда Трампа, які були вигадані спеціально для цієї мети, і в той же час показувала лише хороші історії про товариша Камалу Гарріс. Це - незаконна діяльність, - заявив Трамп у власній соцмережі TruthSocial.

Зокрема, екс-президент та кандидат у президенти від республіканців зазначив, що Мін’юст США має притягнути відповідальних за нібито “втручання у вибори” до кримінальної відповідальності.

Трамп погрожує Google і звинувачує у просуванні фейків проти нього
Дональд Трамп

Якщо ні, і відповідно до законів нашої країни, я вимагатиму їхнього кримінального переслідування на максимальному рівні, коли я виграю вибори і стану Президентом Сполучених Штатів! - пригрозив Трамп.

Представник Google у коментарі The New York Times заперечив, що компанія маніпулювала результатами пошукової видачі на користь котрогось із кандидатів.

Веб-сайти обох кампаній постійно з’являються у верхній частині пошуку за релевантними та поширеними пошуковими запитами, - підкреслив представник Google.

Що відомо про постійні конфлікти Трампа із соцмережами

Трамп вже мав конфлікт з керівництвом мережі Twitter до того, як вона стала належати мільярдеру Ілону Маску і змінила назву на X.

У 2020 році, коли Трамп ще був президентом, він часто робив суперечливі заяви на тему COVID-19 та на політичні теми, через що Twitter почав маркувати його дописи як такі, що містять дезінформацію.

Після штурму Капітолію США 6 січня 2021 року, Twitter назавжди заблокував акаунт Трампа, заявивши, що його публікації можуть спровокувати подальше насильство.

Трамп звинуватив платформу в цензурі й упередженості проти консерваторів, заявляючи, що це порушує свободу слова. У відповідь він запустив власну соціальну мережу TruthSocial та подав судові позови проти Twitter.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?