У ГУР показали озброєні ракетами дрони Magura — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

У ГУР показали озброєні ракетами дрони Magura — відео

Magura
Джерело:  online.ua

У Головному управлінні розвідки Міноборони підтвердили встановлення ракет Р-73 на одній з модифікацій морського дрону Magura. 

Головні тези:

  • Морські безекіпажні катери Magura з ракетами Р-73 стали важливою складовою українського флоту, що сприяло поверненню паритету з Чорноморським флотом РФ.
  • Розвідка Міноборони показала успішне встановлення ракет на дрони Magura, що налякали авіацію російської армії та відіграли важливу роль у бойових завданнях.
  • Україна стала першою країною, де на озброєнні з'явилися морські дрони Magura з ракетами, що позначилося на стратегічному балансі сил у Чорному морі.
  • Дрони Magura дозволили забезпечити асиметричну відповідь на загрози від Чорноморського флоту РФ, забезпечуючи Україні перевагу у контролі над морем.
  • Керування дронами Magura вимагає високої кваліфікації та уваги, але їх ефективність у бойових умовах підтверджена успішними операціями проти російських кораблів.

Що відомо про посилення морських безекіпажних катерів Magura ракетами Р-73

За словами командира спецпідрозділу ГУР МО Group 13 з позивним "Тринадцятий в інтерв’ю журналісту Максиму Крапівному, ці модифікації Magura з ракетами вже були задіяні під час бойових завдань у Чорному морі і серйозно налякали авіацію злочинної армії РФ.

Такі розробки ефективні - росіяни їх дуже бояться. Коли вони їх бачать, то бояться навіть підлітати, - зазначає боєць ГУР із позивним "Тринадцятий”.

Він підкреслив, що таких морських дронів не має ні в кого на озброєнні окрім України.

Як дрони Magura допомогли Україні повернути парітет у Чорному морі

"Тринадцятий” зазначив, що завдяки дронам Magura Україна вже позбавила Росію домінування у Чорному морі.

Чорноморський флот РФ за підтримки авіації та інших компонентів тиснув і намагався створювати додаткові загрози для України, наших Сил безпеки і оборони: зокрема, загрози десантних операцій. Морські дрони, насамперед - Magura V5, стали такою асиметричною відповіддю, яку ворог досі не може наздогнати, - підкреслив боєць ГУР.

Командир "Group 13" також пригадав свої емоції, коли керована ним Magura уразила російський розвідувальний корабель "Іван Хурс".

Адреналін просто накриває. Руки - мокрі. При цьому дроном треба керувати досить ювелірно, я б сказав - ніжно. Рухи не мають бути різкі й неконтрольовані. Все має відбуватись плавно, - розповідає командир спецпідрозділу ГУР "Group 13".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?