У Монголії активісти влаштували акцію протесту через візит Путіна — фото
Категорія
Світ
Дата публікації

У Монголії активісти влаштували акцію протесту через візит Путіна — фото

У Монголії активісти влаштували акцію протесту через візит Путіна — фото

На знак протесту проти візиту російського диктатора РФ Володимира Путіна до Монголії кілька активістів вийшли до Палацу уряду з плакатами та блакитно-жовтим прапором.

Головні тези:

  • Активісти в Монголії організували акцію протесту проти візиту російського диктатора Путіна.
  • Путін намагається дискредитувати Міжнародний кримінальний суд через свій візит до Монголії.
  • Візит Путіна є спробою консолідації підтримки населення та спрямований на покращення його іміджу як лідера.
  • Путін також використовує свою поїздку до Монголії для нав'язування своєї пропаганди та просування себе як альтернативного центру впливу для країн Глобального Півдня.

У Монголії протестують через візит злочинця Путіна

Як можна побачити на фото, активісти вийшли до Палацу уряду з плакатами та жовто-блакитним прапором. 

Монголія ратифікувала Римський статут, і мала би заарештувати Путіна за ордером Міжнародного кримінального суду. Втім, російський диктатор отримав від монгольської влади гарантії безперешкодного перебування в країні.

Чого домагається Путін демонстративним візитом до Монголії

Як зазначають в ЦПД, офіційною метою візиту називається участь кремлівського диктатора в урочистостях з нагоди 85-річчя перемоги над Японією на річці Халхін-Гол.

Однак Путін має на меті дискредитувати Міжнародний кримінальний суд, який видав ордер на його арешт через звинувачення у воєнних злочинах в Україні.

Зокрема, кремлівський диктатор прагне дати російській пропаганді привід поширювати наративи про безпорадність та безсилість розпоряджень західних інституцій.

Поїздка до Монголії, яка ратифікувала Римський статут і як член МКС, має заарештувати Путіна, поставить від удар діяльність міжнародних правових інституцій.

Окрім цього аналітики зазначають, що кремлівський диктатор також прагне консолідувати підтримку населення та покращити власний імідж як лідера, який не боїться «західних заходів покарання».

Також «міжнародними успіхами» Путін продовжує відвертати увагу населення РФ від ситуації у курській області та ударів України по цілях всередині РФ.

Візит Путіна в Монголію є частиною зусиль із просування себе як альтернативного Заходу і Китаю «центру сили» для країн Глобального Півдня та нав’язування своєї пропаганди щодо війни в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?