У Росії та в окупованому Криму не працює YouTube навіть з VPN
Категорія
Технології
Дата публікації

У Росії та в окупованому Криму не працює YouTube навіть з VPN

У Росії та в окупованому Криму не працює YouTube навіть з VPN
Джерело:  online.ua

8 серпня YouTube перестав завантажуватись на комп'ютерах та мобільних пристроях у користувачів на території Росії. Також відеохостинг перестав працювати в окупованому Криму.

Головні тези:

  • 8 серпня YouTube припинив роботу в Росії та Криму, що зробило його недоступним для користувачів навіть з VPN.
  • За даними російських сервісів моніторингу, було зареєстровано близько 5000 скарг на недоступність YouTube, більшість з Москви.
  • Держдума РФ розглядає можливість блокування браузера Google та систем Android та iOS,разом з іншими західними сервісами.

Росіяни скаржаться на зупинку роботи YouTube

За даними різних російських сервісів з моніторингу та аналізу соцмереж 8 серпня надійшло близько п'яти тисяч скарг на роботу відеохостингу, більшість яких з Москви (97% та 21%).

Фото — downdetector.brandanalytics
Фото — сбой.рф

Згідно з коментарями на сайтах моніторингу працездатності онлайн-сервісів, YouTube перестав завантажуватися. У звʼязку з цим росіяни не можуть дивитися відео або залишати коментарі під контентом.

Також зазначається, що відео не завантажуються у мобільному додатку YouTube на Android у російського мобільного оператора МТС, хоча 7 серпня ролики відображались без обмежень.

За даними Downdetector, збій у YouTube не торкнувся інших країн світу.

Окрім цього житель окупованого Криму повідомив Суспільному, що на півострові YouTube також не працює як через домашній інтернет у вебверсії, так і через мобільний інтернет.

За його словами, повністю працювати відеохостинг перестав працювати 8 серпня. Напередодні ж YouTube відкривався, проте відео завантажувалися лише після увімкнення VPN.

Що відомо про обмеження в Росії західних медіа-сервісів

Росія обмежила мовлення 81 європейського засобу масової інформації на своїй території.

Міністерство закордонних справ РФ назвало це відповіддю на ухвалене Радою Європейського Союзу рішення заборонити будь-яку мовленнєву активність пропагандистським ЗМІ РІА "Новости", ММЦ "Известия" і "Российская газета".

Також у Держдумі РФ готуються до блокування браузера Google і разом з ним систем Android та iOS. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?