Удар по арсеналу РФ у Краснодарському краї. З'явилися супутникові знімки наслідків
Категорія
Події
Дата публікації

Удар по арсеналу РФ у Краснодарському краї. З'явилися супутникові знімки наслідків

Бавовна
Джерело:  Радіо Свобода

Наслідками нічного удару Сил оборони України по арсеналу РФ з північнокорейськими боєприпасами у Краснодарському краї стала масштабна пожежа з детонацією. Знімки цієї “бавовни” з космосу вже є в мережі. 

Головні тези:

  • У результаті нічного удару Сил оборони України по арсеналу РФ у Краснодарському краї сталася масштабна пожежа з детонацією.
  • Супутникові знімки показують наслідки атаки на російський склад боєприпасів у Краснодарському краї.
  • Про пожежу на об'єкті свідчать не лише супутникові знімки, але й карта пожеж Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору США (NASA).

“Бавовна” у Краснодарському краї РФ: що видно з космосу

На знімках з супутника Sentinel-2 за 21 вересня, що доступні на платформі EO Browser, і які є у розпорядженні «Схем» (Радіо Свобода), видні наслідки нічної атаки на російський склад боєприпасів — там триває пожежа.

Цей військовий обʼєкт розташований на північ від селища Кам’яний Тихорецького району, що у Краснодарському краї Росії.

На супутниковому знімку також видно, що пожежа триває і біля військового аеродрому міста Тихорецьк, який знаходиться неподалік від складу боєприпасів.

На мапі OpenStreetMap ці склади позначені, як військова частина № 57229-41. У російських відкритих джерелах є згадки про приналежність цього підрозділу до центру матеріально-технічного забезпечення Південного військового округу РФ.

Згідно з дослідженням вашингтонського Центру стратегічних і міжнародних досліджень (CSIS), цей склад також називають 719-ю базою артилерійських боєприпасів. У лютому 2024 року, в CSIS повідомили, що за останній рік на цій базі спостерігається підвищена активність й помітне її збільшення. Згідно з доповіддю аналітиків CSIS, у жовтні 2023 року Білий дім підтвердив, що саме ця російська база — основна у РФ для зберігання північнокорейських боєприпасів.

Про пожежу на місці “бавовни” свідчить і карта пожеж Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору США (NASA).

Карта пожеж NASA поблизу Тихорецька

NASА використовує дані зі своїх супутників для створення карт пожеж у реальному часі.

Масштабні пожежі досі фіксуються біля міста Тихорецьк у Краснодарському краї — як на складі боєприпасів, так і розташованому поруч аеродромі.

Карта пожеж NASA поблизу Тихорецька

Дрони Сил оборони України атакували арсенал РФ у Тихорецьку

В ніч на 21 вересня російські медіа повідомили про вибухи поблизу однієї з військових частин у Тихорецькому районі. Пізніше губернатор Краснодарського краю заявив, що унаслідок пожежі детонували вибухонебезпечні предмети.

У Генеральному штабі ЗСУ підтвердили удар по арсеналу у Тихорецьку та заявили про знищення понад 2 тисяч тонн боєприпасів, зокрема й з Північної Кореї.

В повідомленні Генштаб зауважує, що цей склад «входить в трійку найбільших баз зберігання боєприпасів та є одним з ключових у логістичній системі російських військ».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?