Угорщина відмовилась пояснювати ЄС рішення щодо видачі віз росіянам
Категорія
Політика
Дата публікації

Угорщина відмовилась пояснювати ЄС рішення щодо видачі віз росіянам

Віктор Орбан
Джерело:  Euractiv

Влада Угорщини не надала керівництву ЄС пояснень щодо рішення стосовно спрощення візового режиму для громадян Росії та Білорусі. 

Головні тези:

  • Угорщина відмовилась пояснювати ЄС рішення щодо видачі віз росіянам та білорусам.
  • Рішення влади Угорщини щодо спрощення візового режиму для громадян Росії та Білорусі викликає обурення у Євросоюзі.
  • Євросоюз планує діяти у разі виявлення загроз для безпеки блоку у зв'язку з пом'якшенням візового режиму Угорщиною.
  • Імміграційна програма Угорщини, що дозволяє громадянам Росії та Білорусі отримати "національні карти" для роботи, викликає обурення.
  • Рішення Угорщини стосовно видачі віз росіянам може мати наслідки для загальної безпеки в Європейському Союзі.

Угорщина відмовляється надавати ЄС пояснення щодо видачі віз росіянам та білорусам

За інформацією журналістів видання, ще на початку серпня комісар із внутрішніх справ Ільва Йоганссон відправила листа угорському колезі Шандору Пінтеру і проханням надати пояснення щодо внесення змін до імміграційних правил країни та спрощення візового режиму для громадян з Росії та Білорусі.

Такі схеми мають бути ретельно збалансовані, щоб не наражати на ризик цілісність нашої спільної зони без внутрішнього прикордонного контролю та належним чином враховувати потенційні наслідки для безпеки, - зазначила Йоганссон.

Угорщина не надала пояснень ЄС щодо видачі віз росіянам і білорусам
Віктор Орбан

Йоганссон попросила Будапешт відповісти на додаток із запитаннями "не пізніше 19 серпня".

Однак, як повідомив Euractiv представник Європейської комісії, станом на другу половину дня понеділка відповідь ще не надійшла.

Що відомо про реакцію ЄС на рішення Угорщини стосовно видачі віз росіянам та білорусам

Євросоюз почав публічно вимагати від Угорщини пояснень щодо її рішення стосовно пом'якшення візового режиму для громадян Росії та Білорусі.

Офіційний Брюссель також попередив, що збирається діяти, якщо виявить конкретні загрози для блоку.

Ілва Йоганссон переконана в тому, що пом'якшення візового режиму для громадян Росії та Білорусі підвищує ризик шпигунства в блоці.

Саме тому вона вирішила надіслати команді угорського лідера Віктора Орана листа з проханням відповісти на низку запитань до 19 серпня.

Ба більше, кілька тижнів тому Віктор Орбан підписав указ про поширення програми прискореної видачі віз на вісім країн, зокрема на Росію та Білорусь.

Що важливо розуміти, імміграційна програма дає можливість громадянам цих країн подавати заявки на так звані "національні карти", щоб мати змогу працювати в Угорщині.

Раніше такі карти були доступні лише громадянам України та Сербії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?