Україна розпочала новий етап контрнаступу з головним ударом на півдні — NYT
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна розпочала новий етап контрнаступу з головним ударом на півдні — NYT

Україна розпочала новий етап контрнаступу з головним ударом на півдні — NYT
Джерело:  online.ua

Розпочалася нова фаза контрнаступу України, головний удар якої припав на південний схід, де бійці ЗСУ поступово просуваються через мінні поля та під атаками російської авіації.

Джерело: The New York Times

Україна розпочала новий етап контрнаступу з головним ударом на півдні

За словами неназваних українських посадовців, посилене технікою та навченими на Заході військовими українське угруповання спробує просунутися на південь через зведені окупантами перешкоди до Токмака, а в разі успіху — до Мелітополя Запорізької області.

Їхня мета — розірвати так званий сухопутний міст між окупованою Росією Україною і Кримом або принаймні просунутися достатньо далеко, щоб стратегічно важливий півострів опинився в зоні досяжності української артилерії, — пише NYT.

Захід закидає ЗСУ «повільний» наступ. Чому це безпідставна критика і як українські військові відповідають на неї на фронті

Як повідомляє газета, якщо все йтиме за планом, то нова операція може зайняти від одного до трьох тижнів, заявили українські посадовці чиновникам у Вашингтоні.

Такі озвучені в середу, 26 липня, оцінки збіглися з активізацією подій на фронті. Зокрема, про запеклі бої звітували й у самій Росії. Посадовці в Білому домі та Пентагоні заявили, що спостерігають за посиленням активності «з великою цікавістю».

Як Зеленський коментує контрнаступ ЗСУ

Глава держави Володимир Зеленський не приховує, що наразі контрнаступ ЗСУ справді повільніший, ніж на це розраховували.

Як стверджує президент, темп операції зумовлений пізнішим її початком та браком боєприпасів, а також тим, що влада намагається зберегти життя наших воїнів.

Ми наближаємося до того моменту, коли відповідні дії можуть набирати обертів, тому що ми вже проходимо деякі місця замінування і розміновуємо ці території, — наголосив Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?