Україна та США створять спільне підприємство для ремонту американської бронетехніки
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна та США створять спільне підприємство для ремонту американської бронетехніки

Укроборонпром
Джерело:  Укроборонпром

«Українська оборонна промисловість» створить спільне підприємство з американською Amentum Services — провідною компанією у сфері глобального проєктування, управління проєктами та інтеграції рішень.

Головні тези:

 

  • Українські зброярі очікують на технічну допомогу від американських партнерів для ремонту бойових машин
  • Україна уклала угоди з німецьким концерном Rheinmetall та франко-німецькою компанією KNDS щодо виробництва зброї та снарядів.
  • Перша бойова броньована машина Lynx буде вироблена вже цього року в Україні.
  • Україна розпочала співпрацю з Rheinmetall для ремонту пошкодженої техніки та отримала ліцензію на виробництво снарядів.

Що відомо про спільне підприємство України та США

Сторони підписали Меморандум про наміри створити спільне підприємство, яке зосередиться на відновленні та технічному обслуговуванні бронетехніки американського виробництва.

Представники Amentum Services вже відвідували підприємства «Укроборонпрому», оцінили їхні наявні можливості, технічну базу та потенціал.

Тепер українські зброярі чекають від нових партнерів допомоги з отриманням технічної документації, обладнання та запчастин, які знадобляться при ремонті та техобслуговуванні бойових броньованих машин виробництва США.

Меморандум підписали гендиректор «Укроборонпрому» Герман Сметанін і президент виконавчих операцій підрозділу критичних місій Amentum Services, Inc Джо Данавей.

Що відомо про виробництво зброї для України

Раніше Україна з німецьким оборонним концерном Rheinmetall домовилися про спільне виробництво бойових броньованих машин Lynx. Перша машина буде випущена вже цього року.

Також Україна та Rheinmetall запустили цех для ремонту пошкоджених під час бойових дій техніку.

Крім того, Україна отримала першу ліцензію на виробництво 155-мм снарядів "натівського" зразку. Це стало можливу після укладення угоди з франко-німецькою компанією KNDS.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?