Українка Оксана Зубковська здобула золото на Паралімпіаді-2024
Категорія
Спорт
Дата публікації

Українка Оксана Зубковська здобула золото на Паралімпіаді-2024

Українка Оксана Зубковська здобула золото на Паралімпіаді-2024
Джерело:  online.ua

Легкоатлетка Оксана Зубковська стала найкращою у секторі зі стрибків у довжину. Вона виступає у класі Т12.

Головні тези:

  • Оксана Зубковська здобула свою п'яту паралімпійську золоту на Паралімпіаді-2024, вигравши у секторі стрибків у довжину.
  • Україна здобула вже 11 медалей за день на Паралімпіаді-2024, у тому числі першу медаль у змішаному парному розряді з настільного тенісу.
  • Команда України показала вражаючі результати в інших дисциплінах, таких як штовхання ядра, велоспорт та плавання.
  • Паралімпійська збірна України підтверджує свій високий рівень підготовки та визначається як один із головних претендентів на перемогу у загальному заліку.

Україна здобула друге золото на Паралімпіаді-2024

Як зазначається, у найкращій спробі 43-річна українка стрибнула на 5,78 метра й виграла золоту нагороду, яка стала для неї п'ятою поспіль на Паралімпійських іграх.

Стрибки у довжину, жінки. Клас Т12:

  1. Оксана Зубковська (Україна) — 5,78

  2. Сара Мартінез (Іспанія) — 5,35

  3. Лінда Хамрі (Алжир) — 5,30

Першу в кар'єрі паралімпійську медаль Оксана Зубковська виграла у Пекіні-2008. Так само володарці чинного світового рекорду (6,60 м) не було рівних у Лондоні-2012, Ріо-2016 та Токіо-2020, тож відтепер вона є п'ятиразовою паралімпійською чемпіонкою.

Також в активі українки шість золотих нагород чемпіонатів світу.

Українська збірна здобула 11 медалей за день

Як зазначається, Віктор Дідух та Ірина Шинкарьова завоювали бронзу в змішаному парному розряді з настільного тенісу у класі XD17, що стало першою в історії України медаллю у цьому виді на Паралімпійських іграх.

У штовханні ядра в класі F12 Володимир Пономаренко та Роман Данилюк здобули срібну та бронзову медалі, що стало першим подвійним подіумом для України на цих Іграх. Пономаренко також встановив особистий рекорд з результатом 16,12 м.

  • Єгор Дементьєв виграв срібло у велотреку, а Ярослав Денисенко став бронзовим призером на дистанції 100 метрів на спині у класі S12.

  • Анна Стеценко виборола срібну медаль на 100 метрах на спині у класі S12 і бронзу на дистанції 400 метрів вільним стилем.

  • Антон Коль здобув бронзу на дистанції 50 метрів на спині у класі S1, що стало його другою нагородою на цих Іграх.

  • Андрій Трусов та Євгеній Богодайко завоювали срібло і бронзу в плаванні на дистанції 200 метрів комплексним стилем у класі SM7.

  • Марина Піддубна здобула бронзову медаль на дистанції 50 метрів вільним стилем у класі S11.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?