В ЄС допускають розміщення військ в Україні після завершення війни
Категорія
Україна
Дата публікації

В ЄС допускають розміщення військ в Україні після завершення війни

В ЄС допускають розміщення військ в Україні після завершення війни
Джерело:  online.ua

За словами глави Військового комітету ЄС, генерала Роберта Брігера, країни ЄС можуть розмістити власних військових на території України після завершення розв'язаної Кремлем злочинної війни.

Джерело:  Die Welt

Що відомо про розміщення військових з ЄС в Україні 

Я цілком можу собі уявити, що поточна підготовка українських військових з боку ЄС буде продовжена після запланованого на зараз дворічного періоду, а потім розширена в належний час, - зазначив Брігер.

Генерал підкреслив, що після завершення війни Україні необхідна буде допомога у розмінуванні деокупованих територій та відновленні і модернізації збройних сил.

Тому якщо б військові з Європейського Союзу підтримали Україну в розмінуванні, у розвитку сучасної культури збройних сил, у навчанні на сучасних озброєннях та актуальним стратегіям національної оборони, це було б доцільно, - вважає Брігер.

Водночас він зазначив, що ЄС цього року навчить біля 30 тисяч українських військових, що вдвічі перевищує заплановані показники.

Що відомо про угоду між Україною та Британією щодо післявоєнного відновлення  

Україна і Велика Британія укладуть торговельну угоду, в обмін на яку британські компанії займуться післявоєнним відновленням України.

За інформацією співрозмовників видання  I News, Британія планує відігравати важливу роль у процесі відновлення постраждалих від російської агресії українських міст.

У той час як британські будівельні фірми будуть "у перших рядах" претендентів на отримання будівельних контрактів.

На сьогодні, за оцінками Світового банку, на відновлення і заміну руйнувань, завданих Україні внаслідок війни з Росією, знадобиться понад 320 млрд фунтів стерлінгів, але війна ще не закінчилася, і ця цифра зростатиме.

Такі угоди з ЄС і США, звісно, шукатимуться, оскільки ми повинні дякувати всім країнам, які допомагають нам у досягненні перемоги. Але це займе більше часу через необхідні процеси. З Великою Британією ж ми можемо зняти слухавку телефону, запропонувати ідею, і якщо вона їм сподобається, то угоду може бути укладено, - пояснює співрозмовник видання.

Уряди України та Великої Британії також обговорили перспективу укладення післявоєнної двосторонньої угоди про вільну торгівлю, яка охоплюватиме право на роботу громадян кожної країни в обох державах, відкриття британських виробників в Україні, експорт харчових продуктів, споживчих товарів і послуг. Іншими словами, це потенційно найвигідніша торговельна угода, яку Велика Британія уклала після Brexit.

За словами джерел, британські фірми посідають "перше місце в списку", коли йдеться про післявоєнне відновлення України.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?