В Омані аномальна кількість опадів спровокувала масштабну повінь ― відео
Категорія
Події
Дата публікації

В Омані аномальна кількість опадів спровокувала масштабну повінь ― відео

Повінь в Омані
Джерело:  online.ua

Тропічний шторм "Аль-Сайял" призвів до випадіння дворічної норми опадів в Омані, що призвело до масштабної повені. 

Головні тези:

  • У результаті тропічного шторму в Омані випала дворічна норма опадів, що спричинило масштабну повінь.
  • Надзвичайна кількість опадів у місті Сур перевищила середньорічну норму в 2 рази, спричиняючи закриття шкіл та перехід на дистанційну роботу.
  • Дослідження вказують на зв'язок між змінами клімату та збільшенням інтенсивності погодних явищ, таких як урагани та повені.
  • Група кліматологів стверджує, що глобальне потепління призводить до збільшення швидкості вітру та кількості опадів у регіоні.
  • Аналіз наукового співробітництва показує, що екстремальні погодні умови стають все більш поширеними через кліматичні зміни, спричинені людьми.

Що відомо про катастрофічну повінь в Омані

Зазначається, що у місті Сур протягом доби випало 215 мм опадів, що навіть більше, ніж зазвичай тут випадає протягом 2 років.

Середньорічна кількість опадів у Сурі становить близько 100 мм. Місто має дуже посушливий клімат, а більшість опадів випадає переважно взимку, але загалом дощі рідкісні та слабкі.

У постраждалих від повені районах Оману були закриті школи, а всіх робітників перевели на дистанційний режим роботи.

За прогнозами синоптиків, дощі мають послабшати вже з четверга, 17 жовтня, а наслідки тропічної депресії повністю зникнуть з Оману до суботи, 19 жовтня.

Що відомо про повені та руйнівні урагани в інших куточках планети

Дослідники пов’язують потужність урагану "Мілтон", який забрав 17 життів у Флориді, з наслідками кліматичних змін, спричинених діяльністю людини.

Група кліматологів підрахувала, що через глобальне потепління швидкість вітру в регіоні збільшилася приблизно на 10%, а кількість опадів зросла від 20 до 30%.

Про це йдеться в аналізі наукового співробітництва World Weather Attribution, яке вивчає роль кліматичних змін в спричинені екстремальної погоди.

На думку вчених, це стало можливим через рекордно теплу воду в Мексиканській затоці.

Попередні дослідження засвідчили, що зміни клімату підвищили ймовірність таких температур у Перській затоці від 400 до 800 разів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?