В Україні скасували відключення світла на 18 травня
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні скасували відключення світла на 18 травня

Енергосистема України
Джерело:  Укренерго

У компанії ДТЕК повідомили, що протягом суботи, 18 травня, в Україні не планується застосовувати відключення електроенергії. 

Що відомо про скасування відключень світла 18 травня

На суботу попередньо обмеження електрики не заплановані. Втім, ситуація вкрай мінлива. Будь ласка, використовуйте світло ощадливо, — зазначили в ДТЕК.

Також в компанії додали, що в разі змін ситуації в енергосистемі, будуть оперативно інформувати.

По всій території України з 19:00 до 24:00 будуть діяти графіки обмеження потужності для промислових споживачів. Обмеження для побутових споживачів не прогнозуються, — підтвердили інформацію в “Укренерго”.

Між тим, за розпорядженням "Укренерго" графіки відключень світла діятимуть в Україні протягом 17 травня з 19:00 до 00:00.

Чому інколи абоненти залишаються без світла протягом багатьох годин

За словами гендиректора компанії-постачальника електроенергії YASNO Сергія Коваленка, через гострий дефіцит електроенергії світло побутовим споживачам інколи вимикають більше ніж на 4 години.

Коваленко пояснив, що графіки відключень включають в себе три зони:

  • темно-сіра (електроенергії точно немає),

  • світло-сіра (постачання є тоді, коли обсягів вистачає),

  • біла (світло гарантовано є)

За його словами, для дотримання лімітів споживання інколи енергетикам доводиться відключати споживачів і у світло-сірих зонах.

Звісно, це може видаватися несправедливим: світла немає сім годин, потім півтори-дві години є (закладаю час на перемикання), а потім знову немає. У мене особисто вчора світла не було 7 годин поспіль. Проте прошу поставитися із розумінням до ситуації. Колеги обов'язково знайдуть збалансований вихід із ситуації, — зазначає гендиректор YASNO.

Коваленко також нагадав, що протягом 17 травня по Україні застосовуються стабілізаційні графіки.

Він зазначив, що “Укренерго” вимагає дотримуватись дуже жорстких обмежень — десь третина від звичних обсягів споживання.

А ще сьогодні у нас "антирекорд" — ми використовуємо максимальну можливість імпорту, 1,7 ГВт-год. Це означає, що наших з вами зусиль по економі наразі мало, — пояснює енергетик.

YASNO обслуговує побутових споживачів у Києві та в Дніпропетровській області.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?