Викрадені Росією з ТОТ. Лубінець назвав кількість повернутих в Україну дітей
Категорія
Україна
Дата публікації

Викрадені Росією з ТОТ. Лубінець назвав кількість повернутих в Україну дітей

Викрадені Росією з ТОТ
Джерело:  Укрінформ

До України вдалося повернути 736 дітей, вкрадених Росією від початку повномасштабного вторгнення.

Головні тези:

  • З початку повномасштабного вторгнення Росія викрала 20 тис українських дітей.
  • Державою-посередником у питанні повернення вкрадених Росією дітей в Україну став Катар.
  • Україні вдалося повернути 736 дітей, яких викрала Росія.
  • Дмитро Лубінець анонсував готовність повернути наступні групи дітей, не називаючи конкретних дат, щоб уникнути втручання РФ.

З початку повномасштабного вторгнення Росія викрала з ТОТ 20 тис українських дітей

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець під час пресконференції.

За словами дмитра Лубінця, наразі державою-посередником у питанні повернення вкрадених Росією українських дітей є Катар.

Після того, як я передав Катару перші списки, десь приблизно через місяць ми повернули першу групу українських дітей. Вона була невелика, але це показало, що Катар може впливати на позицію Російської Федерації.

Дмитро Лубінець

Дмитро Лубінець

Уповноважений Верховної Ради з прав людини

За його словами, загальна кількість неповнолітніх, яких вдалось повернути з початку повномасштабного вторгнення РФ, становить 736 осіб.

Дмитро Лубіець анонсував, що українська сторона вже готує повернення наступних груп дітей, проте конкретні дати вирішив не називати, аби ворог не завадив цьому процесу.

Як повідомлялося, Росія з початку повномасштабної війни викрала на окупованих територіях України, за офіційними даними, близько 20 тисяч дітей.

Що відомо про викрадення Росією дітей з окупованих територій України

У 2023 році команда Online.UA представила документальну стрічку "Понівечене дитинство", яка розкриває правду про викрадення Росією українських дітей з тимчасово окупованих територій України.

Фільм містить реальні історії дітей та їхніх родин, які постраждали від війни Росії проти України, коментарі провідних науковців, психологів, юристів та експертів із захисту прав дітей.

Герої стрічки пройшли російський полон, тортури, викрадення до оздоровчого табору, когось розлучили з батьками під час так званих фільтраційних заходів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?