Вірменія планує провести спільні військові навчання зі США
Категорія
Світ
Дата публікації

Вірменія планує провести спільні військові навчання зі США

Армія Вірменії
Джерело:  СНБ Вірменії

Вірменія, яка все ще входить до підконтрольної Росії організації ОДКБ, планує провести спільні військові навчання зі США. 

Головні тези:

  • Спільні військові навчання Eagle Partner 2024 між Вірменією та США спрямовані на підвищення рівня злагодження військових підрозділів і обмін досвідом у галузі управління.
  • Навчання передбачають операції зі стабілізації відносин між конфліктуючими сторонами та підвищення боєздатності військових підрозділів.
  • Експерт прогнозує можливість виходу Вірменії з ОДКБ та підкреслює необхідність готуватися до боротьби за свої інтереси.
  • Росія може намагатися перешкодити виходу Вірменії з ОДКБ, проте експерт вважає, що це не завадить країні реалізувати свої плани.
  • Важливо, щоб Вірменія мала підтримку адекватних партнерів для успішного руху вперед та збереження своєї незалежності і суверенітету.

Що відомо про спільні військові навчання Вірменії та США

У межах підготовки до участі у міжнародних миротворчих місіях з 15 до 24 липня у Вірменії відбудуться спільні вірмено-американські навчання Eagle Partner 2024, - зазначили в Міноборони країни.

Підкреслюється, що у навчаннях візьмуть участь військові миротворчих бригад ЗС Вірменії , сухопутних військ США у Європі та Африці та Національної гвардії Канзасу.

У Міноборони зазначили, що навчання передбачають операції зі стабілізації відносин між сторонами, що конфліктують, під час виконання миротворчих завдань.

Мета навчань – підвищення рівня злагодження підрозділів, що беруть участь у міжнародних місіях у межах миротворчих операцій, обмін досвідом у галузі управління та тактичної комунікації, а також підвищення боєздатності вірменського підрозділу.

Чи вийде Вірменія з ОДКБ

Боєць Nemesis Group Фелікс "Джанич" в інтерв'ю Online.UA розповів про те, чи може Вірменія вийти з Організації договору про колективну безпеку.

За словами Фелікса "Джанича", Вірменія зможе вийти з ОДКБ.

Звичайно росія буде намагатися максимально все переламати, щоб не було цього. Насилу, звичайно, але вона вийде. Як ми бачимо по даній ситуації, Пашинян же виступав з цими словами і з приводу Білорусі теж нова новина з'явилася, - прогнозує "Джанич”.

Боєць додав, що Вірменії треба готуватися тільки до того, “що треба буде боротися, боротися боротися і боротися”. Цій нації не звикати.

Перше — це пропаганда. Типу ви не зможете без нас або погрожувати в якихось моментах, що пропустить через свою територію там і всіляко десь частиною економіки, десь, може, братимуть участь у якихось там радах, вона буде постійно робити так, щоб Вірменія нікуди не пішла вперед, — зазначив "Джанич".

Військовий сподівається на те, що всі з головою і адекватні підтримають, а “неадекватні підуть звідси”.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?