"Хезболла" атакувала Ізраїль понад 300 ракетами — відео
Категорія
Світ
Дата публікації

"Хезболла" атакувала Ізраїль понад 300 ракетами — відео

"Хезболла" атакувала Ізраїль понад 300 ракетами — відео
Джерело:  The Times of Israel

Ісламське бойове угруповання "Хезболла" заявило, що 25 серпня випустило понад 320 ракет і кілька дронів по півночі Ізраїлю.

Головні тези:

  • Ісламське бойове угруповання “Хезболла” випустило понад 320 ракет по півночі Ізраїлю.
  • Іран та ХАМАС пообіцяли помститися за вбивство своїх лідерів, що може спровокувати подальше зростання напруги.
  • Усунуті засоби безпеки були відновлені в Ізраїлі з метою захисту цивільного населення від можливих атак.

Що відомо про атаку "Хезболли" по Ізраїлю

Терористичне угрупування "Хезболла" заявило, що за останні кілька годин випустило понад 320 ракет по північному Ізраїлю, а також кілька  безпілотників з вибухівкою.

У своїй заяві "Хезболла" стверджує, що цілями обстрілу були 11 військових баз на півночі Ізраїлю.

"Хезболла" заявляє, що почала відповідати на вбивство військового командира терористичного угрупування Фуада Шукра в результаті удару ЦАХАЛу минулого місяця.

Водночас армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) натомість заявила, що близько 100 винищувачів Ізраїлю за вказівкою розвідки завдали ударів і знищили тисячі стволів ракетних установок "Хезболли" на півдні Лівану.

Більшість цих пускових установок були націлені на північ Ізраїлю, а деякі — на центр. Під час ударів також було уражено понад 40 пускових установок в Лівані.

Також Ізраїль повідомив, що запроваджує обмеження в цілях безпеки цивільного населення.

Зокрема, навчальні заклади та робочі місця зможуть функціонувати, якщо поблизу є відповідне укриття, до якого можна буде вчасно дістатися. Будуть введені обмеження на збори: до 30 осіб на відкритому просторі та 300 осіб у приміщенні.

Пляжі також закриті поблизу кордону з Ліваном.

Що цьому передувало

У Тегерані, столиці Ірану 31 липня під час авіаудару був убитий один із лідерів палестинського бойового угруповання ХАМАС Ісмаїл Ханія. ХАМАС звинуватив у нападі Ізраїль.

1 серпня Армія оборони Ізраїлю заявила про ліквідацію лідера ХАМАСу Мохаммеда Дейфа. Його вважають організатором нападу бойовиків ХАМАСу на Ізраїль у жовтні 2023 року. Він очолював бойове крило ХАМАСу із 1996 року.

Іран, який підтримує ХАМАС, а також організація "Хезболла" пообіцяли помститися за вбивство Ханії та атакувати Ізраїль.

Водночас 15 серпня в столиці Катару Досі розпочався новий раунд переговорів про припинення вогню в Секторі Гази. Представники ХАМАСу не приєдналися до переговорів.

Зазначається, що джерела Sky News Arabia у західній розвідці повідомляли, що вони мають докази того, що Іран планував здійснити атаку на Ізраїль у день Тиша бе-Ав, який припадає на 12-13 серпня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?