ЗСУ майже завершили створення "котла" для військових РФ на Курщині
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ майже завершили створення "котла" для військових РФ на Курщині

Військові ЗСУ
Джерело:  Bild

За інформацією аналітика німецького видання Bild Юліана Рьопке, українським військовим після знищення мостів через річку Сейм залишилось просунутись всього на 2,6 км для завершення масштабного оточення підрозділів злочинної армії РФ в цьому районі. 

Головні тези:

  • Українські війська майже завершили створення масштабного "котла" для російських військових на Курщині.
  • ЗСУ успішно взяли під контроль село Вишнівка та ведуть бої за селище Кореневе, намагаючись відрізати окупантів від постачання.
  • Російські війська намагаються будувати понтонні переправи через річку Сейм, проте українські військові виявляють і знищують їхню техніку.
  • Вивчені супутникові знімки підтверджують знищення понтонної переправи РФ поблизу руїн мосту. Масштабне оточення армії РФ на Курщині набуває обертів.
  • Повне захоплення села Кореневе означатиме закриття “котла” та відрізання російських військ у Глушківському районі інших територій.

Що відомо про масштабний котел для російських окупантів в районі річки Сейм на Курщині

Аналітик звертає увагу, що українські військові вже підірвали всі мости через річку Сейм на півночі Глушківського району і хоча фізично оточити російських окупантів в цьому районі поки малоймовірно, російські підрозділи будуть відрізані від ключових ліній постачання.

ЗСУ завершують оточення армії РФ в районі річки Сейм на Курщині
Знищений ЗСУ мост на Курщині

Це також дозволить українським військовим позбавити російських окупантів останнього сухупутного коридору вглиб Курської області.

Останні геолокаційні дані, а також фото і відео матеріали підтверджують, що українські військові взяли під контроль село Вишнівка і вийшли до залізничного вузла.

Наразі ЗСУ залишилось 2,6 км до річки Сейм, аби закрити умовне оточення російських військових.

Для подальшого постачання власних підрозділів окупаційна армія РФ намагається будувати понтонні переправи, однак українські військові за допомогою дронів відстежують і знищують російські мостоукладальники та техніку.

Рьопке підкреслює, що на північ від Вишнівки ЗСУ взяли під контроль село Кореневе і ведуть бої за селище Кореневе і залізничну станцію поряд.

Повне захоплення Кореневого також означало б закриття "котла", оскільки це позбавить росіян останнього наземного зв'язку між Глушківським районом і рештою Росії.

Що відомо про знищення українськими військовими понтонних переправ армії РФ через річку Сейм

За інформацією “Радіо Свобода”, у Глушківському районі на Курщині зникла понтонна переправа окупаційної армії РФ через річку Сейм.

Зокрема на супутникових знімках річки Сейм більше не видно понтонної переправи, яка була збудована армією РФ поблизу зруйнованого ЗСУ мосту.

Поруч з місцем, де вона знаходилась, видно дим, швидше за все, від вибуху. 

Такі дані підтверджують нові супутникові знімки, які були зроблені 19 серпня системою NASA FIRMS, що фіксує пожежі.

Переправа знаходилася між селами Зване і Глушково. Другу понтонну переправу, зведену російськими військовими на схід від села Глушково, на супутникових знімках, як і раніше, видно

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?