ЗСУ прорвалися у Бєлгородську область РФ — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ прорвалися у Бєлгородську область РФ — відео

ЗСУ
Джерело:  online.ua

Вранці 10 серпня в мережі з'явилася інформація про те, що Збройні сили України знаходяться на території Бєлгородської області Росії. Також у мережі публікують перші відеодокази.

Головні тези:

  • Збройні сили України змогли ввійти на Бєлгородщину під прикриттям артилерії та взяти під контроль населений пункт Пороз.
  • Генштаб ЗСУ зберігає інформаційну тишу, але російські пропагандисти розповсюджують інформацію про розвиток ситуації у Бєлгородській області.
  • Опубліковані відеодокази підтверджують прорив українських воїнів у Пороз.

ЗСУ уже на Бєлгородщині. Що відомо

Оскільки Генштаб ЗСУ зберігає “інформаційну тишу” та не коментує події у Курській та Бєлгородській областях, реальна ситуація там залишається невідомою.

Однак провладні російські телеграм-канали вранці 10 серпня заявили про те, що Збройні сили України нібито уже прорвалися на Бєлгородщину.

Під прикриттям артилерії ЗСУ зайшли в нп Пороз Грайворонского міського округу Бєлгородської області, — пише російський військовий канал “Записки ветерана”.

Також у мережі опублікували відеодоказ, однак дата зйомки наразі невідома:

На відео можна побачити 5 українських воїнів. Один з них заявляє:

Бажаю здоров’я! Батальйон 252 знаходиться в населеному пункті Пороз, Бєлгородська область. Слава Україні! Слава 252 батальйону! Героям Слава!

Що відомо про ситуацію у Курській області РФ

Станом на ранок 10 серпня російські телеграм-канали повідомляють про важкі бої та безуспішні спроби російських військових витіснити ЗСУ з захоплених територій.

Мартинівка, за яку 9 серпня точились бої, перейшла під контроль України.

Мартинівку тупо здали, - поскаржився один з російських воєнкорів.

Окрім того, з’явилася інформація про ймовірний прорив ЗСУ в одне з селищ на південь від Суджи.

Фото: скриншот

Російські сили заявляють про активну роботу українських FPV-дронів в повітрі, підтягнуту артилерію і збільшення кількості прильотів.

Міноборони РФ стверджує, що вночі БпЛА атакували Курську та Ярославську області: нібито "знищено" 32 дрони, більшість над Курщиною.

Вночі у Курській, Брянській та Бєлгородській областях був введений режим "КТО" (контр-терористичної операції).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?