Армія РФ завдала авіаудару по Куп’янську — загинула жінка, постраждало 8 людей
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ завдала авіаудару по Куп’янську — загинула жінка, постраждало 8 людей

Олег Синєгубов / Харківська ОВА
Армія РФ завдала авіаудару по Куп’янську — загинула жінка, постраждало 8 людей

Російські війська вранці 24 жовтня обстріляли місто Куп’янськ Харківської області та влучили біля місцевого ринку. Внаслідок атаки одна жінка загинула, ще 8 отримали поранення.

Головні тези:

  • Російська армія обстріляла місто Куп'янськ Харківської області, що призвело до загибелі однієї жінки та поранення 8 осіб.
  • Атака була здійснена термобаричною бомбою ОДАБ-1500, що створює потужну вибухову хвилю коштом спалювання паливно-повітряної суміші.
  • До лікарні було доставлено 8 постраждалих, серед яких 5 жінок і 3 чоловіків, інцидент стався біля місцевого ринку в Куп'янську.
  • Повітряні сили України розкрили деталі атак російських військ на країну, зазначивши про збиття ворожих безпілотників і ракет.

РФ вдарила термобаричною бомбою по Купʼянську

Як повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, попередньо, росіяни вдарили авіаційним боєприпасом ОДАБ-1500, який влучив біля магазину на місцевому ринку.

ОДАБ-1500 — це авіаційна бомба великої потужності, яка використовує принцип об'ємного вибуху. Ця зброя належить до термобаричних боєприпасів, які створюють потужну вибухову хвилю за рахунок спалювання паливно-повітряної суміші.

Через російську атаку пошкоджені двоповерхова торгівельна будівля, кіоски, скління нежитлових будівель.

За даними Національної поліції, п’ять жінок і двоє чоловіків отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

На місці події працюють слідчо-оперативна група, криміналісти та вибухотехніки.

За попередніми даними, загинула 73-річна жінка. Ще 8 осіб отримали поранення — 5 жінок і троє чоловіків. Постраждалих доставлено до лікарні.

У Повітряних силах розкрили деталі атаки РФ на Україну 24 жовтня

Як зазначають військові, у ніч на 24 жовтня 2024 року противник атакував Україну:

  • двома крилатими ракетами Х-22 із літаків Ту-22М3 над акваторією Чорного моря

  • двома керованими авіаційними ракетами Х-59 із повітряного простору Брянської обл.

  • 50 ударними БпЛА типу «Shahed»

  • безпілотниками невстановленого типу із напрямків Орел, Курськ та Крим.

Станом на 8.30 підтверджено збиття 40 ворожих БпЛА в Одеській, Миколаївській, Дніпропетровській, Вінницькій, Житомирській, Хмельницькій, Черкаській, Кіровоградській, Київській, Полтавській та Чернігівській областях.

Також зазначається, що 7 російських безпілотників локаційно втрачено, 1 — в повітряному просторі України, ще 2 — повернули у напрямку Росії та Білорусі.

Ворожі ракети не досягли своїх цілей. Бойова робота триває. Інформація оновлюється.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?