Бундестаг закликав відкрити Україні шлях до НАТО
Категорія
Світ
Дата публікації

Бундестаг закликав відкрити Україні шлях до НАТО

Бундестаг закликав відкрити Україні шлях до НАТО
Джерело:  online.ua

Україна розраховує отримати політичне запрошення до НАТО на саміті Альянсу у Вільнюсі, який відбудеться 11-12 липня. У Бундестазі закликали Північноатлантичний альянс відкрити Україні шлях до вступу.

Джерело: DW

У Німеччині просять відкрити Україні шлях до НАТО

Голова комітету Бундестагу з міжнародних справ Міхаель Рот напередодні можливого візиту українського президента Володимира Зеленського до Німеччини висловився на підтримку членства України в НАТО.

Від наступного саміту НАТО у Вільнюсі в липні має йти чіткий сигнал про те, який вигляд може мати шлях України до надійних гарантій безпеки з метою членства в НАТО, – сказав Рот, який є депутатом від правлячої Соціал-демократичної партії Німеччини.

За його словами, "реалістична і чесна дорожня карта" необхідна і для членства Києва в ЄС, "яке пов'язане з конкретними кроками з реформування, а також з такими стимулами, як ранній доступ на внутрішній ринок" Євросоюзу.

Наша мета має полягати в тому, щоб Росія ніколи більше не ставила під загрозу або під сумнів безпеку, незалежність і територіальну цілісність України, – додав Рот.

Переговори про це мають "розпочатися не пізніше початку 2024 року", вважає голова комітету Бундестагу з міжнародних справ.

У НАТО всі підтримують ідею членства України

Генсек НАТО Єнс Столтенберг зазначив, що всі члени Альянсу підтримують вступ України. Однак, коли саме це має відбутись, залишається відкритим питанням.

Передусім, усі союзники з НАТО згодні з тим, що Україна стане членом Альянсу. Всі союзники згодні з тим, що Україна має право обирати свій власний шлях, що рішення приймає не Москва, а Київ. І всі союзники згодні з тим, що двері НАТО залишаються відчиненими, — зазначив Столтенберг.

Він підкреслив, що наразі відкритим питанням залишаються терміни вступу України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?