Дрони атакували завод та військову частину у Брянській області РФ
Категорія
Події
Дата публікації

Дрони атакували завод та військову частину у Брянській області РФ

Дрони атакували завод та військову частину у Брянській області РФ
Джерело:  online.ua

У Брянській області дрони атакували завод "Кремній Ел", що входить до складу військово-промислового комплексу РФ. Також під удар потрапила і військова частина.

Головні тези:

 

  • У результаті атаки пошкоджено дах виробничого корпусу заводу та склад військової частини, але немає повідомлень про постраждалих.
  • Завод 'Кремній Ел' входить до складу військово-промислового комплексу РФ та має стратегічне значення для виробництва мікроелектроніки.
  • Це не перший інцидент на заводі, раніше його атакували у вересні 2023 року та спалахнула пожежа у серпні 2022 року.
  • Відзначається, що Сили оборони України також провели атаку на російські нафтопереробні заводи та розвідувальні об'єкти у Криму та Брянській області.

Що відомо атаку дронів на території РФ

Як зазначають росЗМІ, завод мікроелектроніки "Кремній Ел" у Брянську та військова частина у місті Карачів Брянської області атаковані 28 червня безпілотниками.

Зазначається, що на заводі пошкоджено дах виробничого корпусу, у військовій частині — склад, нібито постраждалих немає.

“Кремній Ел" вважається одним із найбільших у Росії виробників мікроелектроніки. Там створюють комплектуючі для військової техніки. У нього, як повідомляли ЗМІ, Росія свого часу "влила" мільярди. Завод розташований більше, ніж за 100 км від кордону.

Завод також залучений у російській держпрограмі "Альтернатива" та бере участь у розробці нових РЛС на активних фразованих ґратах з використанням нової елементної бази, які призначені для ППО, літаків, кораблів.

Зазначимо, що це не перша атака на завод "Кремній Ел". Так, подібна атака на завод сталася і 7 вересня 2023 року. А в серпні минулого року на заводі "Кремній Ел" спалахнула масштабна пожежа.

Атаки на російські НПЗ

Нагадаємо, в ніч на 21 червня Сили оборони України завдали потужного удару по російських нафтопереробних заводах. Були атаковані чотири НПЗ — Афіпський, Ільський, Краснодарський та Астраханський.

Крім того, українські захисники атакували радіолокаційні станції й центри радіолокаційної розвідки російських військ у Криму та Брянській області РФ.

Також раніше у Краснодарському краї були уражені місця зберігання й підготовки "Шахедів". Сили оборони атакували навчальні корпуси та пункти управління ворожими дронами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?