Головні новини 15 лютого: загострення на Донбасі і нові вимоги МВФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Головні новини 15 лютого: загострення на Донбасі і нові вимоги МВФ

Головні новини 15 лютого: загострення на Донбасі і нові вимоги МВФ
Джерело:  online.ua

У понеділок, 15 лютого, президент України Володимир Зеленський повідомив про укладення з Об'єднаними Арабськими Еміратами контрактів на 3 млрд доларів, в ТКГ заявили про прийняття Путіним рішення по Донбасу, яке призведе до неминучого загострення, в Раді прокоментували нові вимоги МВФ по виплаті кредитного траншу, в Україну повертаються 25-градусні морози - головні новини на ONLINE.UA.

1. У Зеленського заявили, що Путін вже прийняв рішення по Донбасу

Володимир Путін (фото — kremlin.ru)

Бойовики зірвали перемир'я на Донбасі і незабаром в зоні ООС почнеться загострення, оскільки російський глава Володимир Путін вже прийняв рішення і дав зрозуміти, що буде домагатися від влади України поступок за всяку ціну. Такий невтішний прогноз по Донбасу зробив радник української делегації в ТКГ Олексій Арестович.

Загострення на Донбасі, як відомо, відбулося після останньої заяви Путіна про те, що Росія ніколи не кине Донбас. Хоча в Кремлі запевняють, що Путін мав на увазі соціальну і гуманітарну допомогу для місцевих жителів.

На тлі загострення на Донбасі українська влада заговорила про відмову від Мінських угод, так як переговори зайшли в глухий кут. Посол Франції в Україні Етьєн де Понсен вважає ризикованим відмовлятися від Мінських угод і змінювати формат переговорів з Кремлем, оскільки це може спричинити за собою скасування європейських санкцій з Росії. Він закликав команду Зеленського подумати кілька разів, перш ніж зважитися на кардинальні заходи.

2. Зеленський в ОАЕ уклав контракти на 3 млрд доларів

Володимир Зеленський та наслідний принц Абу-Дабі (фото — president.gov.ua)

Український глава Володимир Зеленський провів важливі переговори з наслідним принцом Абу-Дабі і заступником Верховного головнокомандувача Збройних сил ОАЕ шейхом Мухаммедом ібн Заїдом Аль Нагаяном в Об'єднаних Арабських Еміратах. За підсумками цих переговорах Україна і ОАЕ уклала контракти на 3 млрд доларів. Зеленський оцінив свій перший день офіційного візиту в ОАЕ як успішний і уточнив, що переговори тривають 15 лютого.

3. В Україну повертаються морози до 25 градусів

Погода в Україні 16-21 лютого (фото — piqsels.com)

У вівторок, 16 лютого, в Україні сильно похолодає - морози вдарять в північних областях країни, а вже до кінця тижня охоплять усі регіони. У Києві в найближчі вихідні в нічний час стовпчики термометрів опустяться до -25°С. Потужних снігопадів не передбачається, хоча на заході і в центрі України будуть опади у вигляді снігу.

4. У Раді відреагували на провал переговорів і нові вимоги МВФ

 Данило Гетманцев (фото — facebook.com/danil.getmantsev)

Глава фінансового комітету Верховної ради Данило Гетманцев допустив, що Україна в 2021 році може залишитися без кредитного траншу МВФ, що не стане для нашої країни катастрофою. Також Гетманцев прокоментував нові вимоги МВФ і дав зрозуміти, що вони перейшли "червоні лінії".

5. У ВООЗ розкрили реальний масштаб першого спалаху коронавируса в Ухані

Офіційний Пекін намагався приховати, що число заражених було майже в десять разів більше офіційних даних, і люди були інфікованими 13 різними штамами COVID-19. У ВООЗ впевнені, що масштаб епідемії міг бути набагато більшим, ніж вважалося раніше, оскільки медики фіксували тільки людей, у яких коронавірусна хвороба протікала в складній формі, яких, як вони стверджують в грудні 2019 року в Ухані було 174, а ковід в легкій формі тоді вже переносили понад тисяча осіб.

6. Кабмін намагається звільнити главу НАБУ Ситника

Артем Ситник (фото — nabu.gov.ua)

Кабінет міністрів розглянув і має намір передати до Верховної Ради законопроєкт, "яким звільняє чинного директора НАБУ Артема Ситника".

У Кабінеті міністрів запропонували два сценарії для звільнення з посади Артема Ситника, директора Національного антикорупційного бюро України. Міністр юстиції Денис Малюська пояснив, два рішення Конституційного суду визнали неконституційним указ про його призначення і участь президента в підборі директора в законі про НАБУ.

7. В Україні остаточно скасували трудові книжки

15 лютого голова Верховної ради Дмитро Разумков підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі" (зареєстровано як законопроект № 3623). Цей закон передбачає скасування трудових книжок в паперовому варіанті - дані про трудову діяльність людини тепер будуть вноситься до Держреєстру в електронному вигляді. Крім того закон передбачає автоматичне нарахування пенсій без звернення до органів ПФУ.

Головні новини 15 лютого - що важливо знати

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?