Головні новини 17 травня: відставка Степанова і розблокування Північного потоку-2
Категорія
Україна
Дата публікації

Головні новини 17 травня: відставка Степанова і розблокування Північного потоку-2

Головні новини 17 травня: відставка Степанова і розблокування Північного потоку-2
Джерело:  online.ua

17 травня комітет Верховної Ради з питань охорони здоров'я провалив голосування за відставку глави МОЗ Максима Степанова, в Німеччині відхилили скаргу екологів і розблокували будівництво Північного потоку-2, а в Москві заявили, що Арктика є територією Росії - головні новини на сьогодні.

Джерело: ONLINE.UA

1. Комітет Ради не підтримав відставку Степанова

Максим Степанов (фото — facebook.com/maksym.stepanov.official)

Комітет Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування обговорив питання про відставку глави МОЗ Максима Степанова. Нардепам рекомендували визначиться з цим рішенням шляхом голосування з залі парламенту.

18 травня о 16:00 спікер парламенту Дмитро Разумков планує зібрати Раду на позачергове засідання з кадрових питань в Кабміні. На порядку денному - відставка міністра охорони здоров'я Максима Степанова, міністра інфраструктури Владислава Криклія і міністра розвитку економіки Ігоря Петрашко.

2. У Німеччині розблокували Північний потік 2

Фото з відкритих джерел

Федеральне відомство по судноплавству і гідрографії (BSH) 17 травня відхилив скаргу екологів, яка заблокувала будівництво "Північного потоку-2" в Німеччині. Регулятор дозволив продовжити прокладку труб газопроводу в водах Німеччини.

3. США і Ізраїль уклали військову операцію на тлі загострення в секторі Газа

Джо Байден (фото — flickr.com)

Ізраїль і Сполучені Штати підписали угоду на поставку зброї на тлі загострення в секторі Газа на суму 735 млн доларів. Американський глава Джо Байден вже схвалив домовленість.

4. Лавров оголосив Арктику територією Росії

Сергій Лавров (фото — kremlin.ru)

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лувр публічно заявив, що Арктика - територія Росії. Він вважає, що всі претензії США і НАТО про нарощування військової присутності РФ в цьому регіоні не мають ніяких підстав, оскільки на "своїх" територіях Москва може робити все, що вважає за необхідне.

5. США закрили останнім генконсульство в Росії

Фото з відкритих джерел

Сполучені Штати Америки закрили останнє генеральне консульство в Росії - представництво в Єкатеринбурзі. Росіяни тепер зможуть отримати візу лише в посольстві в Москві, і тільки в екстрених випадках.

6. У Путіна відповіли щодо ймовірності обміну Медведчука на полонених

Путін і Медведчук (фото — kremlin.ru)

У Кремлі вважають несерйозною ідею українських політиків обміняти Медведчука на українських політв'язнів, які незаконно утримуються у в'язницях Росії.

7. Зеленський назвав терміни входження України в режим paperless

Володимир Зеленський (фото — president.gov.ua)

З 24 серпня 2021 року державні органи України перейдуть в режим paperless - в цифровий режим роботи, який передбачає прийом від громадян документів і довідок в електронному вигляді.

Головні новини 17 травня - що важливо знати

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?