Головні новини 26 квітня: Росія вислала дипломата України та перемир'я на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Головні новини 26 квітня: Росія вислала дипломата України та перемир'я на Донбасі

Головні новини 26 квітня: Росія вислала дипломата України та перемир'я на Донбасі
Джерело:  online.ua

26 квітня Росія офіційно оголосила ще одного українського дипломата персоною нон грата і висилає його з РФ, в МЗС України готують негайну відповідь на чергову скандальну провокацію Москви, Зеленський анонсував перемир'я на Донбасі, а Путін оголосив військові збори резервістів - головні новини на сьогодні.

Джерело: ONLINE.UA

1. Росія висилає співробітника посольства України в Москві

Фото з відкритих джерел

26 квітня в Росії офіційно заявили про висилку співробітника посольства України в Москві. Дипломата оголосили персоною нон-грата. Він повинен до 30 квітня покинути територію Росії. Українського дипломата висилають з РФ "в зв'язку з недружніми діями української сторони".

Офіційний Київ негайно відповість на провокаційну висилку українського діплоамата з Росії. МЗС України за принципом взаємності вишле російського дипломата.

2. Зеленський анонсував відновлення режиму тиші на Донбасі

Володимир Зеленський (фото — president.gov.ua)

Президент України звернув увагу на те, що ТКГ майже завершила узгодження встановлення "Пасхального перемир'я" на Донбасі. Зеленський стверджує, що Київ робить все для встановлення режиму повного припинення вогню в зоні ООС.

3. Путін оголосив термінові військові збори резервістів

Володимир Путін (фото — kremlin.ru)

Російський глава Володимир Путін оголосив про початок військових зборів резервістів. Відповідний указ глава Кремля підписав 26 квітня - він вже вступив в силу. В указі Путіна про військових зборах в РФ є три секретних пункту, які не розкриті для публічного ознайомлення.

4. Китай посилить підтримку Росії через нових санкцій США

Фото: pxhere.com

Влада Китаю висловила рішучий протест через нові санкції США проти Росії. Офіційний Пекін заявив, що посилить підтримку Москви на тлі жорсткості санкцій тиску.

5. СБУ оприлюднила секретні документи про Чорнобильську катастрофу

Фото: commons.wikimedia.org

26 квітня 2021 року минуло 35 років з дня аварії на Чорнобильській АЕС. СБУ оприлюднила секретні документи КДБ про катастрофу. В оприлюдненому архіві є перший доповідь про вибух на реакторі директора ЧАЕС Віктора Брюханова, а також докази того, що після аварії радянська влада шукала різні теорії змови, але не визнавала реальність.

6. Канцлер Австрії почав блокувати нові санкції проти РФ

Себастьян Курц (фото — flickr.com)

Курц офіційно заявив, що виступає проти додаткових санкцій Європейського Союзу щодо Росії. За словами політика, він буде блокувати нові обмеження проти РФ.

7. Оголошено переможців премії Оскар 2021 - кращий фільм і кращі актори року

Оскар 2021 — переможці (фото — oscars.org)

26 квітня в Лос-Анджелесі відбулася 93-а церемонія нагородження найпрестижнішої кінопремії світу Оскар 2021. Зоряні статуетки вручалися в 23 номінаціях, але головні нагороди вручили за Кращий фільм - їм стала драма "Земля кочівників" (Nomadland).

Головні новини 26 квітня - що важливо знати

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?