Головні новини 5 серпня: звернення Зеленського до жителів ОРДЛО і нові правила в'їзду в Україну
Категорія
Україна
Дата публікації

Головні новини 5 серпня: звернення Зеленського до жителів ОРДЛО і нові правила в'їзду в Україну

Головні новини 5 серпня: звернення Зеленського до жителів ОРДЛО і нові правила в'їзду в Україну
Джерело:  online.ua

5 серпня президент України Володимир Зеленський звернувся до жителів окупованого Донбасу і закликав тих, хто вважає себе "русскими" їхати жити до Росії, а на кордонах України почали діяти нові правила в'їзду - головні новини на сьогодні.

Джерело: ONLINE.UA

1. Зеленський звернувся до жителів ОРДЛО з гучною пропозицією

Володимир Зеленський (фото — instagram.com/zelenskiy_official)

Український глава Володимир Зеленський озвучив свою категоричну позицію щодо жителів ОРДЛО, які вважають себе "русскими". Він публічно закликав їх їхати в Росію і шукати собі місце в країні окупанта, оскільки Донбас ніколи не стане "російським".

Команда російського президента Володимира Путіна миттєво відреагувала на цю заяву. Скандально відома речниця МЗС РФ Марія Захарова у відповідь відправила українців, які підтримують євроінтеграцію, виїхати жити в країни НАТО і ЄС.

2. Україна змінила правила в'їзду в країну через штам Дельта

Україна посилила правила в'їзду в країну через поширення штаму коронавіруса Дельта. Також вступили в силу правила про перетин кордону  людьми з інвалідністю - вони тепер можуть перетинати кордон і КПВВ без черги.

3. Помер перший голова СБУ і колишній прем'єр-міністр України Євген Марчук

Євген Марчук (фото — facebook.com/marchuk.yevgen)

5 серпня помер український державний діяч Євген Марчук. Перший глава СБУ, четвертий прем'єр-міністр і колишній керівник Міноборони України помер у віці 80 років.

4. В Україні стрімко зростає кількість заражень штамом коронавіруса Дельта

В Україні станом на 5 серпня вже 147 підтверджених випадків зараження штамом коронавіруса Дельта. Найбільше захворюваність зростає у Волинській, Одеській, Тернопільській областях, в Чернівцях і Києві.

5. Офіс генпрокурора вирішив розкрити правду про Іловайську трагедію

Ірина Венедіктова (фото — gp.gov.ua)

Офіс генпрокурора розсекретить матеріали кримінальної справи про Іловайську трагедію, розслідування якого ведеться вже майже 7 років. Таке рішення озвучила генпрокурорка України Ірина Венедіктова 5 серпня, підкресливши, що суспільство повинно знати правду.

6. Лукашенко повністю закрив всі межі Білорусі

Олександр Лукашенко (фото — president.gov.by)

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко наказав силовикам закрити кожен метр кордону Білорусі. Вже з 5 серпня він доручив не пропускати жодної людини з України, Литви, Латвії та Польщі.

7. Радник Байдена озвучив союзникам по НАТО план по Північному потоку-2 і Росії

Джо Байден (фото — flickr.com)

Перед візитом українського лідера Володимира Зеленського в Білий дім радник президента США Джо Байдена з нацбезпеки Джейк Салліван провів переговори з союзниками НАТО. З послами країн Бухарестської дев'ятки він обговорив майбутні переговори Байдена і Зеленського, а також озвучив план США по Північному потоку-2 і подальшій співпраці з Росією.

Головні новини 5 серпня - що важливо знати

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?