ГУР зафіксувало перші підрозділи військових КНДР на Курщині
Категорія
Світ
Дата публікації

ГУР зафіксувало перші підрозділи військових КНДР на Курщині

ГУР
Військові КНДР

Перші підрозділи військових з КНДР, які пройшли вишкіл на східних російських полігонах, вже прибули в зону бойових дій війни Росії проти України.  Так, Головне управління розвідки інформує, що вже 23 жовтня їхня поява зафіксована у Курській області РФ.

Головні тези:

  • Перші підрозділи військових з КНДР прибули на Курщину на війну Росії проти України.
  • Сполучені Штати Америки мають докази трансферу військ КНДР на територію Росії.
  • Підготовка північнокорейських військових відбувається на російських полігонах, і Москва має намір залучити їх у війні проти України.

Північнокорейські військові прибули на Курщину — ГУР

Підготовка солдатів армії КНДР у Росії відбувається на п’ятьох військових полігонах, розташованих на сході держави-агресора:

  • “Барановскій” (Уссурійск),

  • “Донґуз” (Улан-Уде),

  • “Єкатєрінославскій” (Єкатєрінславка),

  • 248-й (Князє-Волконскоє),

  • 249-й (Сєрґєєвка).

На злагодження військових з Північної Кореї, яких Росія має намір залучити у війні проти України, виділяють декілька тижнів, — повідомляє ГУР.

За оцінками військової розвідки, чисельність перекинутих до РФ північнокорейських військових зараз становить близько 12 тисяч осіб, серед них ― 500 офіцерів, зокрема три пхеньянські генерали.

Відповідальним за контроль вишколу та адаптації військ КНДР Москва призначила заступника міністра оборони РФ Юнус-Бєка Євкурова.

Надісланих Пхеньяном солдатів комплектують амуніцією, постіллю, зимовим одягом та взуттям, а також гігієною.

Зокрема кожному північному корейцю Москва, відповідно до установлених норм, щомісячно виділятиме 50 м туалетного паперу та 300 г мила.

У Кремлі покладають неабиякі надії на північнокорейський компонент у війні проти України та глобальному протистоянні із Заходом.

Пентагон має докази перекидання солдатів КНДР в Росію

Сполучені Штати Америки мають докази того, що війська КНДР перебувають у Росії. Однак, як заявили у Пентагоні, їхні конкретні дії поки залишаються невідомими.

Як повідомив 23 жовтня Міністр оборони США Ллойд Остін, аналітики Пентагону продовжують досліджувати ситуацію, і вже підтверджено факт переходу військ КНДР на територію Росії.

Є докази того, що війська КНДР знаходяться в Росії. Що саме вони там роблять, ще належить з'ясувати. Це те, над чим нам потрібно працювати.

Остін також зазначив, що якщо північнокорейські військові мають намір брати участь у війні Росії проти України, це стане "дуже серйозною проблемою", яка матиме наслідки не лише для Європи, а й для Індо-Тихоокеанського регіону.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?