Маск за добу збагатився на 34 млрд доларів
Категорія
Економіка
Дата публікації

Маск за добу збагатився на 34 млрд доларів

Ілон Маск
Джерело:  Bloomberg

Американський мільярдер та власник SpaceX та Tesla Ілон Маск протягом минулої доби збільшив власні статки на 33,5 млрд доларів завдяки зростанню акцій Tesla, яке стало найбільшим за останні 10 років. 

Головні тези:

  • Ілон Маск збагатився на 34 млрд доларів за добу завдяки успіху Tesla на фондовому ринку.
  • Статки Маска зросли до 270 млрд доларів, випередивши його найближшого конкурента Джеффа Безоса.
  • Коливання цін на акції Tesla після презентації роботизованого транспорту Маска показали нестабільність ринку.
  • Проведений Маском проєкт з роботаксі викликав сумніви серед інвесторів та аналітиків щодо його безпосереднього впливу на доходи компанії.
  • Після прогнозів щодо зростання продажів авто у 2025 році, статки Маска продовжують рости, будучи тепер одним із найбагатших людей у світі.

Що відомо про приголомшливі темпи збагачення Маска

Зазначається, що за результатами четверга, 24 жовтня, акції Tesla зросли на 22% після заяви компанії про найбільший квартальний прибуток з літа 2023 року.

Таким чином загальний капітал Маска зріз до 270 млрд доларів, що приблизно на 61 млрд більше, ніж статки його найближчого конкурента Джеффа Безоса.

Маск спрогнозував 30% зростання продажів авто у 2025-му під час веб-трансляції після звіту.

Статки Маска за добу зросли на 33,5 млрд доларів
Ілон Маск

Окрім цього, за його словами, виконаний в оригінальному стилі електричний пікап Cybertruck вперше приніс квартальний прибуток.

Зростання сталось після чотирьох кварталів поспіль доволі невтішних результатів найбільшого у світі виробника електричних авто, які пов’язували з уповільненням споживчого попиту. Окрім того, експерти казали про посилення конкуренції на ринку електричних автомобілів.

Що відомо про різкі коливання ціни на акції Tesla

Американський мільярдер та SEO-директор компанії Tesla Ілон Маск розчарував інвесторів за результатами презентації під назвою “We robots”, на якій було придставлено роботизоване таксі, автобус та інші передові пристрої компанії. 

Зазначається, що за результатами торгів 11 жовтня, акції Tesla впали у ціні на 9%, оскільки інвесторів розчарувала проведена Маском презентація роботизованого таксі Cybercabs та робоавтобусу Robovan.

Торговий день було завершено з ціною акцій Tesla на рівні 217,8 доларів за штуку. Таким чином компанія Маска втратила загалом 60 млрд доларів ринкової капіталізації.

З початку року цінні папери подешевшали на 12%. Тоді як у річному розрахунку вони впали в ціні на 17%.

Крім того, у компанії Bernstein у записці для клієнтів вказали, що оцінка Tesla відірвана від фундаментальних показників, додавши, що презентація проєкту з роботаксі не має безпосередніх результатів або додаткових драйверів доходу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?