Найманці ПВК Вагнера тренують білоруських військових
Категорія
Світ
Дата публікації

Найманці ПВК Вагнера тренують білоруських військових

Найманці ПВК Вагнера тренують білоруських військових
Джерело:  online.ua

Найманці російської ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина почали тренувати війська тероборони в Білорусі. 

Джерело: пресслужба Міноборони Білорусі

Вагнерівці тренують підрозділи ТРО в Білорусі  

Під Осиповичами проходять заняття з підрозділами територіальних військ. Військовозобов'язані опановують навички переміщення на полі бою і тактичної стрільби, отримують знання з інженерної підготовки і тактичної медицини, - повідомили в Міноборони Білорусі.

Повідомляється, що в якості інструкторів з низки військових дисциплін виступили бійці ПВК "Вагнера".

Досвід, який військовозобов'язані отримали від представників ПВК "Вагнгер", стане ґрунтовним внеском у забезпечення військової безпеки країни, - заявляють у білоруському військовому відомстві.

Що відомо про місце перебування Пригожина  

Фотографія лідера ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина у таборі, який схожий на той, що збудували для "вагнерівців" у Білорусі, може бути справжньою. У цей час Пригожин справді літав у країну.

За інформацією представників моніторингової групи "Беларускі гаюн",  вранці в мережі з'явилося фото людини, схожої на Пригожина, яка сидить у спідній білизні на ліжку в наметі.

Фото - соцмережі

Канал, який першим опублікував фотографію об 11:52, спочатку написав, що воно з'явилося в одному з чатів та "у метаданих оригінального фото дата зйомки 12 червня о 7:24 ранку". Але потім піст відредагували, і червень змінився на липень.

Якщо припустити, що фотографію зробили 12 липня о 7:24, то Пригожин справді ночував у таборі під Осиповичами.

Непрезентабельне фото ватажка тисяч найманців, які беруть участь у кривавій війні проти України, викликало бурхливу реакцію в соцмережах.

Користувачі масово пригадували емоційне відео Пригожина зі фразою "Шойгу, Герасимов! Де, с**а, боєприпаси?", російський фейк про нібито розп'ятого в Слов'янську "хлопчика маленького, в трусиках, у футболці" і недавню заяву Путіна, який після зізнання в тому, що ПВК "Вагнера" фінансувалася з федерального бюджету РФ, став стверджувати, що "група [найманців] є, але юридично не існує".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?