Підрив "Північного потоку". Поплічниця Путіна пригрозила уряду Шольца
Категорія
Політика
Дата публікації

Підрив "Північного потоку". Поплічниця Путіна пригрозила уряду Шольца

Олаф Шольц
Джерело:  ZDF

Очільниця німецької ультралівої партії BSW Сара Вагенкнехт, яка відома своєю пропутінською позицією, зажадала від влади ФРН роз'яснень щодо диверсії на російському газогоні "Північний потік".

Головні тези:

  • Поплічниця Путіна, Сара Вагенкнехт, вимагає створення слідчої комісії у Бундестазі для розслідування підриву “Північного потоку”.
  • Вагенкнехт звинувачує федеральний уряд та членів команди Шольца у недостатньому реагуванні на терористичну атаку.
  • Скандал в німецькій політиці може вибухнути, якщо виявиться, що органи влади знали про плани атаки на газопроводи заздалегідь.

У Німеччині новий скандал через підрив “Північного потоку”

Поплічниця Путіна вимагає негайно сформувати в Бундестазі слідчу комісію для з'ясування ролі федерального уряду у зв'язку з атаками на газопроводи "Північний потік".

За її словами, комісія повинна з’ясувати, чи німецькі органи влади та члени команди Олафа Шольца знали про плани щодо атак на газогони.

Якщо з'ясується, що німецька влада знала про план атаки заздалегідь, то ми матимемо скандал століття в німецькій політиці… Вибух газопроводу "Північний потік" був "терористичною атакою на наше енергопостачання, — завила Сара Вагенкнехт.

Окрім того, поплічниця російського диктатора накинулася з критикою на федеральний уряд за те, що він, мовляв, нічого не зробив для розслідування цієї справи.

Як триває розслідування підриву “Північного потоку”

14 серпня вперше стало відомо про те, що ще на початку червня генеральний прокурор Роммель видав перший ордер на арешт головного підозрюваного у підриві — українського інструктора з дайвінгу Володимира.

Проте згодом з’ясувалося, що він покинув польську територію, оскільки, ймовірно, був попереджений про арешт.

Уже 15 серпня видання The Wall Street Journal почало розповсюджувати інформацію про те, що до підриву газогону у Балтійському морі причетні українські топпосадовці.

Журналісти також стверджують, що глава держави Володимир Зеленський, мовляв, схвалив операцію з підриву "Північних потоків", а потім безуспішно намагався її скасувати.

Ба більше, зазначається, що операція нібито пройшла під наглядом колишнього головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?