Росіяни підтвердили просування ЗСУ у двох районах Курської області РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Росіяни підтвердили просування ЗСУ у двох районах Курської області РФ

Росіяни підтвердили просування ЗСУ у двох районах Курської області РФ
Джерело:  online.ua

Російське міноборони підтвердило просування українських військових у двох районах Курської області РФ. Окрім цього там заявили, що перекинуло до кордону додаткові резерви.

Головні тези:

  • Російське Міноборони підтвердило просування українських військових у Курській області РФ.
  • Аналітики також підтверджують, що українські війська просуваються вглиб російської Курської області до 10 км.
  • Під час боїв у Суджі ЗСУ також вдалось взяти у полон близько 40 російських солдатів.

ЗСУ просунулись у двох районах Курщини

Як повідомили в російському відомстві, угруповання військ "Північ" спільно з ФСБ Росії нібито протистоять збройним формуванням ЗСУ "у Суджанському і Кореневському районах Курської області.

Також росіяни заявили, що до кордону перекинули підрозділи підсилення і резерви.

Завдаються авіаційні удари по резервах ЗСУ на території Сумської області, — пишуть в Мінобороні РФ.

Що відомо про події на Курщині

6 серпня російські Телеграм-канали інформували з посиланням на провоєнні пабліки про начебто бої в прикордонні РФ. Також зазначалося, що на територію Курської області нібито "вторглися" українські військові.

Офіційних заяв з цього приводу ЗСУ не робили.

Інститут вивчення війни (ISW), проаналізувавши повідомлення Росії щодо спроб прориву кордону в Курській області, дійшов висновку, що версії подій від місцевої влади та міністерства оборони РФ і ФСБ різняться.

На другу добу після прориву кордону у Курській області РФ ввели режим надзвичайної ситуації.

Фахівці ISW, проаналізувавши зібрані дані, підтверджують просування нібито українських військ до 10 кілометрів углиб російської Курської області.

Окрім цього у мережі шириться інформація про просування українських військових до населеного пункту Коренево у Курській області за результатами наступальної операції. 

Аналітики підкреслюють, що наявні кадри свідчать про важкі бої в районі міста Суджа із застосуванням авіації та бронетехніки. Зазначається також, що українським військовим в ході боїв вдалось взяти у полон близько 40 солдатів злочинної армії РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?