Що відбувається в районі Рижівки на Сумщині — пояснення Генштабу
Категорія
Україна
Дата публікації

Що відбувається в районі Рижівки на Сумщині — пояснення Генштабу

Військовий ЗСУ

За інформацією речника Генштабу ЗСУ Андрія Ковальова, специфіка розміщення населеного пункту Рижівка на Сумщині дозволяє проникати туди ДРГ окупаційної армії РФ. 

Головні тези:

  • Генштаб ЗСУ пояснює специфіку ситуації у Рижівці на Сумщині та проводить контрдиверсійні заходи в районі населеного пункту.
  • Головні причини проникнень ДРГ окупаційної армії РФ у Рижівку - її прикордонне розташування та наближеність до російського Тьоткіно.
  • Українські Сили оборони тримають ситуацію під контролем, проводять контрдиверсійні заходи та здійснюють евакуацію населення у прикордонних територіях.
  • Інформація про присутність російських військ у Рижівці є маніпуляцією для дестабілізації ситуації в регіоні, підкреслює Генштаб та ОВА Сумської області.
  • Запевняють, що підстав для паніки немає, а заяви російських терористів стосовно Рижівки не відповідають дійсності та спрямовані на створення хаосу і паніки серед місцевого населення.

Що у Генштабі кажуть стосовно ситуації у Рижівці

Ковальов зазначив, що наразі українські військові проводять контрдиверсійні заходи в районі Рижівки.

Речник Генштабу підкреслив, що ситуація у населеному пункті залишається під контролем українських військових.

Заяви про нібито перебування російських окупантів у Рижівці не відповідають дійсності.

І тому із застосуванням дронів, новітніх технологій було розміновано, було збито цю ганчірку. Більше у Рижівці російської ганчірки немає. Інформація про те, що нібито у Рижівку заходили якісь підрозділи російських військ не відповідає дійсності. Зараз йдуть перевірки й з'ясування, — пояснює Ковальов.

Чому ДРГ окупаційної армії РФ вдається проникати на територію Рижівки

Ковальов підкреслив, що Рижівка розташована у прикордонній смузі поблизу російського Тьоткіно.

Від території України Рижівку відділяють річка Сейм та лісосмуги.

Це дозволяє ДРГ окупаційної армії РФ час від часу пробувати діяти в цьому районі.

Водночас Сили оборони проводять контрдиверсійні заходи.

Зокрема у смузі також проходить евакуація населення.

Це проводиться по всій лінії державного кордону з країною агресором. І Україна контролює кордон, тим паче контролює кордон у Сумській області. Підстав для паніки немає. І всі заяви окупантів, всі відео, які вони розповсюджують нібито говорячи, що це Рижівка є просто спробою підірвати спокій громадян, посіяти паніку і нібито заявити про присутність там російських військ. Це не відповідає дійсності, — підкреслив Ковальов.

Голова Сумської обласної військової адміністрації (ОВА) Володимир Артюх також підтвердив інформацію щодо контролю Сил оборони на Рижівкою.

Інформація, яку вкинули російські терористи — не відповідає дійсності і є елементом для дестабілізації ситуації в регіоні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?