Сили оборони атакували дві нафтобази та склад боєприпасів на території РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Сили оборони атакували дві нафтобази та склад боєприпасів на території РФ

Генштаб ЗСУ
Сили оборони атакували дві нафтобази та склад боєприпасів на території РФ

28 серпня Сили оборони уразили дві нафтобази у Ростовській та Кіровській областях, а також польовий артилерійський склад угруповання російських військ у Воронезькій області.

Головні тези:

  • Сили оборони України здійснили успішну атаку на нафтобази та склад боєприпасів РФ.
  • Атаки відбулися у Ростовській, Кіровській та Воронезькій областях.
  • Операція була реалізована підрозділами Сил спеціальних операцій та Головного управління розвідки.
  • Завдання було виконано за підтримки ударних БПЛА українського виробництва.
  • Сили оборони продовжують діяти для підриву воєнно-економічного потенціалу окупантів та припинення збройної агресії Росії проти України.

Генштаб ЗСУ підтвердив атаку по двох нафтобазах

Як зазначається, у ніч на 28 серпня завдано удару по нафтобазі «Атлас», що в Ростовській області РФ.

В результаті ураження виникла пожежа на території вертикальних резервуарів обʼєкту. Відомо про залучення пожежних потягів до ліквідації наслідків загоряння.

Завдання виконано підрозділами Сил спеціальних операцій Збройних Сил та Головного управління розвідки МО України у взаємодії з іншими складовими Сил оборони.

Крім цього, ударів завдано по нафтобазі «Зеніт» в Кіровській області та польовому артилерійському складу угруповання російських військ «Запад» у Воронезькій області РФ.

Детальна інформація щодо наслідків ураження наразі уточнюється.

Сили оборони продовжують вживати всіх заходів для підриву воєнно-економічного потенціалу російських окупантів та припинення Росією збройної агресії проти України, — зазначає Генштаб.

Удар по нафтобазі "Атлас"

28 серпня в результаті спільної операції ГУР МО разом з ССО ЗС України за допомогою ударних БПЛА українського виробництва було уражено нафтобазу ФДКУ “Атлас” управління федеральної агенції державних резервів РФ в районі н.п. Каменськ-Шахтинський Ростовської області.

Даний обʼєкт є частиною російського ВПК та бере безпосередню участь у забезпеченні російських окупаційних військ.

За словами очевидців, наразі триває пожежа на резервуарах нафтобази. Детальні результати операції наразі уточнюються.

ФДКУ “Комбінат “Атлас” Управління Федерального агентства з державних резервів у Південному федеральному окрузі спеціалізується на постачанні нафтопродуктів для ЗС РФ.

Згідно з повідомленнями російських ЗМІ, 4 роки тому на базі комбінату відбулися спільні навчання Міноборони РФ та росрезерву в рамках навчань “Кавказ-2020″.

У показових навчаннях із відпуску нафтопродуктів для потреб армії відпрацьовували три способи — автомобільний, залізничний і трубопровідний».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?